|
- 2 φλυτζάνια νερό
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- λίγη κανέλα
- 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
- 6 φλυτζάνια καρυδόψυχα
- 1 κουτί φύλλο
- φλούδα λεμονιού
- 1 ξυλάκι κανέλλα
|
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C
-Σε ένα μπωλ βάζετε τα καρύδια και πασπαλίζετε με λίγη κανέλλα
-Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε 4-5 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο
-Βάζετε μία στρώση με την μισή γέμιση από τα καρύδια
-Από πάνω βάζετε 2 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο
-Βάζετε τα υπόλοιπα καρύδια
-Τελειώνετε με τα υπόποιπα φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο
-Το τελευταίο φύλλο εκτός από το βούτυρο το ραντίζετε και με νερό
-Χαράζετε τα κομμάτια μπακλαβαδωτά και μπίγετε σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο
-Ψήνετε για 1 ½ ώρα περίπου
-Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες
-Φτιάχνετε το σιρόπι
-Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
-Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά
-Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το μπακλαβά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου