Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ τα εγκόσμια και ΑΦΟΣΙΩΘΗΚΑΝ Στον ΘΕΟ: Δείτε ποιοι ΠΡΩΗΝ ΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙΣ φόρεσαν ΡΑΣΑ! (φωτο



monaxoi
Κάποτε μαγνήτιζαν τα φώτα της δημοσιότητας. Τώρα η ζωή τους έχει αλλάξει ριζικά. Εβδομάδα παθών αυτή που διανύουμε και πολλοί από εμάς κάνουμε σκέψεις και συλλογισμούς που έχουμε αφήσει κατά μέρους τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Λίγα αλλά χαρακτηριστικά γνωστά επώνυμα πρόσωπα αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια και το χώρο του θεάματος και να αφοσιωθούν στην Ορθοδοξία και στην πίστη στον Θεό. Το Youweekly.gr συγκέντρωσε και σου παρουσιάζει τους διάσημους αυτούς Έλληνες:

newego_LARGE_t_1401_105872017_type13085
Η Γεωργία Αποστόλου ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα με δόξες και τιμές, συμμετέχοντας σε πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες. Ωστόσο, το φωτεινό χαμόγελο της νεαρής ηθοποιού έσβησε με τον χαμό του πρώην συντρόφου της. Λέγεται ότι ο θάνατος του έκανε την Αποστόλου να πάρει τη απόφαση να αφοσιωθεί στο Θεό. Σήμερα, δεν γνωρίζουμε αν βρίσκεται ακόμη σε μοναστήρι ή επέστρεψε στα εγκόσμια
newego_LARGE_t_1401_105872129_type13085
Η Αλεξανδριανή Σικελιανού έγινε γνωστή από τη σειρά «Πρόβα νυφικού» και παρόλο που είχε όλα τα φόντα και το ταλέντο για μια λαμπρή καριέρα, εκείνη τα παρατά όλα και αφιερώνεται στον Θεό. Βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα, στην αρχή ως διοικητικός υπάλληλος κι έπειτα ως μοναχή. Οι φήμες έλεγαν τότε ότι η Σικελιανού αποσύρθηκε από τα εγκόσμια εξαιτίας μία απογοήτευσης στην προσωπική της ζωή. Την αλήθεια δεν θα την μάθουμε ενώ η απόφαση της γοητευτικής ηθοποιού προκάλεσε ένα σοκ
newego_LARGE_t_1401_105872019_type13085
Η Αννια Φυσσούν, είναι η κόρη του μεγάλου ηθοποιού Πέτρου, η οποία μετά τη χειροτονία της ονομάζεται… μοναχή Πορφυρία. Η κόρη του Φυσσούν εγκατέλειψε τα εγκόσμια πριν εφτά χρόνια και η ιστορία της τότε είχε γίνει θέμα συζήτησης. Η μοναχή Πορφυρία βρίσκεται σε μια μονή στην Εύβοια
newego_LARGE_t_1401_105872021_type13085
Και βέβαια, η πιο διάσημη περίπτωση είναι αυτή της Ναταλίας Λινονάκη που η απόφαση της να περάσει την πύλη μονής στην Κρήτη υπήρξε το αγαπημένο θέμα των ΜΜΕ για πολύ καιρό. Μέχρι, δηλαδή, η νεαρή ηθοποιός αποφασίσει να επιστρέψει στα εγκόσμια, δίνοντας χαρά στη μητέρα της. Η Λιονάκη έμεινε πέντε μήνες στο μοναστήρι ως δόκιμη, ενώ και με την επιστροφή της στα εγκόσμια η ζωή της είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μοιάζει με… μοναστική.
PIC00001
Ο ηθοποιός Ρούσης Στογιάννης έγινε στα 38 του χρόνια μοναχός. Άφησε το επάγγελμα του ηθοποιού και αποφάσισε μετά από καιρό να ασπαστεί το μοναχικό βίο και αν εγκαταλείψει την κοσμική ζωή και τα φώτα του θεάτρου. Το 2011 κατ’ εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου εντάχθηκε με το όνομα Νεκτάριος στο μοναχολόγιο.
nekros-diasimos-xoreutis-pou-egine-monaxos-stin-patmo.w_hr
Μετά από ένα όραμα εγκατέλειψε την καριέρα του ως χορευτής, αλλά και τα εγκόσμια. Ο Νίκος Καραδημητρίου, που έγινε γνωστός εκτός συνόρων με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Νίκολσον», αφού ταξίδεψε χορεύοντας σε όλη την Ευρώπη και συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ στη θρυλική ταινία «Κλεοπάτρα», το 1993 αποφάσσισε να ζήσει ασκητικά στην Πάτμο έχοντας βρει τον Θεό. Πούλησε όλη του την περιουσία προκειμένου να αναγείρει το ησυχαστήριό του, τη Μεταμόρφωση του Σωτήρα, στο οποίο και μόνασε για πολλά χρόνια.
nun-e1316025710113
Η ιστορία της Μαίρης Αλεξοπούλου, επιτυχημένης τραγουδίστριας στην δεκαετία του ’60 που σήμερα ζει ως γερόντισσα Θεονύμφη, χωρίζεται σε δύο περιόδους: Σε εκείνη που τραγουδούσε μέχρι τα 43 της χρόνια στις πίστες και σε αυτήν που ζει σήμερα ανάμεσα στους πιστούς της σε μοναστήρι λίγο έξω από την Αθήνα. Ως δούλη πια του Κυρίου – Αυτόν που επέλεξε να υπηρετήσει για πάντα.
xoreuti-1
Τζόναθαν Λουτράρης: Άλλη μια περίπτωση διάσημου χορευτή στα νιάτα του που στη συνέχεια χειροτονήθηκε. προτού γίνει πατέρας Μαρτινιανός, ήταν ο Τζόναθαν Λουτράρης, ένας νέος άνθρωπος που σπούδασε ψυχολογία για να κάνει το χατίρι του πατέρα του, ενώ ταυτόχρονα είχε ιδιαίτερο ταλέντο στο χορό. Η ζωή του άλλαξε όταν ερχόμενος στην Ελλάδα επισκέφτηκε το Άγιο Όρος και συνάντησε το γέροντα Παΐσιο. Πλέον ζει στην Ιερή Μονή Αγίιου Ιωάννου του Θεολόγου της Πάτμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου