Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Τελικός ΕΠΣ Πιερίας: Ένας πανέμορφος Τελικός (Παραλειπόμενα-Απονομές κλπ)


Η βροχή έπεφτε ασταμάτητα στο τέλος του αγώνα που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο όσον αφορά τη διεξαγωγή του, τον φετινό θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας.  





Ένας τελικός αντάξιος της ιστορίας των δυο ομάδων που αγωνίστηκαν και κράτησαν με την συμπεριφορά τους σε υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο.
Χωρίς αψιμαχίες, χωρίς εντάσεις και παρατράγουδα. Τόσο ου παράγοντες και οι προπονητές των δυο συλλόγων, όσο ο κόσμος και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, έδειξαν ότι το Πιερικό ποδόσφαιρο διαθέτει ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν να το κρατήσουν ψηλά, πολύ περισσότερο δε, να το πάνε ακόμη ψηλότερα.

Περήφανη η διοργανώτρια αρχή που δούλεψε σκληρά για να πετύχει έναν όμορφο και αντάξιο της ιστορικής ποδοσφαιρικά Πιερίας, δέχθηκε με ικανοποίηση τα συγχαρητήρια όλων για τον 34ο Τελικό της ΕΠΣ Πιερίαςπου θα μείνει στην ιστορία σαν μια πραγματική Γιορτή του Πιερικού Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου.

Λίγο νωρίτερα, «Χρώμα», μουσική και χορός, έδωσαν την δική τους όμορφη «πινελιά» στο πραγματικά πανέμορφο πίνακα που πήρε μορφή στο στάδιο του Λιτοχώρου, τα χορευτικά συγκροτήματα που χειροκροτήθηκαν από όλους.
Ο Αγροτικός εκπολιτιστικός σύλλογος Καρίτσας Όλυμπος με τα δημοτικά του και ο Ποντιακός λαογραφικός σύλλογος Πυρρίχιος απο την Σφενδάμη, με τις ανάλογες μουσικές και χορευτικές επιλογές τους.

Τον ποδοσφαιριστή «Θρύλο» για την ομάδα της Αναγέννησης και πλέον προπονητή τερματοφυλάκων της Στάθη Παρουσιάδη τίμησε ο σύλλογος της Σφενδάμης πρίν το ξεκίνημα του αγώνα.
 Ο αντιπρόεδρος της Αναγέννησης Δημήτρης Τσαμασιώτης, ένας άνθρωπος που αγαπάει, στηρίζει και με τις προσπάθειες και τα πεπραγμένα του αποδεικνύει συνεχώς ότι η Αναγέννηση άλλαξε σελίδα και πλέον σταθεροποιείται σαν μια ισχυρή δύναμη του Πιερικού ποδοσφαίρου, έδωσε την τιμητική πλακέτα στον τερματοφύλακα που πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον σύλλογο της Σφενδαμης.
   
Ο «Τόπης» των Πιερικών γηπέδων, ο Γιώργος Τόκας που κόσμησε επι σειρά ετών με τις παρουσίες του τα πρωταθλήματα της περιοχής μας και συνεχίζει, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος τιμήθηκε από την ΑΕ Καρίτσας.

Ένας άνθρωπος που επι σειρά ετών προσφέρει τις υπηρεσίες από όποιο πόστο του ζητηθεί στην ΑΕΚ, την ομάδα της καρδιάς και της καταγωγής του.
Ο παλιός του συμπαίκτης Πέτρος Κιάφας (αντιδήμαρχος στην περιοχή πλέον και πάντα κοντά στην ομάδα), όπως και οι Στέργιος Τόκας(πρόεδρος της ΑΕΚ) και Δημήτρης Πασχάλης, έδωσαν την τιμητική πλακέτα στον «Τόπη» με τα συναισθήματα να «πλημμυρίζουν» τον ουρανό του σταδίου Πύρρος Δήμας στο Λιτόχωρο.
Η ΕΠΣ Πιερίας μέσω του προέδρου της Δημήτρη Ελευθεριάδη, τίμησε τονΑναστάσιο Σταλίκα, τον άνθρωπο επιστήμονα που κατάγεται από την περιοχή (Κονταριώτισσα) και αποτελεί μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες στο χώρο της αθλητικής-ψυχολογικής έρευνας. 
Ο Αναστάσιος Σταλίκας αποτέλεσε από το 1980 μέχρι και το 2004 τον ψυχολόγο της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας.


Στο τέλος του αγώνα ήρθε η ώρα των απονομών. Υπο συνεχή βροχόπτωση ο  πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας, Δημήτρης Ελευθεριάδης, έδωσε το κύπελλο στην Αναγέννηση Σφενδάμης και ο Νίκος Καλαμπάκας, πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος και κυπέλλου, στην άξια φιναλίστ ΑΕ Καρίτσας.
Τους διαιτητές Λάμπρο ΠαπαργυρίουΝίκο ΚαραϊσαρίδηΠαντελή Κύφοκαι Τάσο Ασλανίδη που στο τέλος άκουσαν και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, βράβευσαν οι  Κώστας Καρέκλας (πρόεδρος επιτροπής διαιτησίας) και Στέργιος Μπουσνάκης (Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ, Σύμβουλος ΕΠΣ).

Ο Αχιλλέας Σαρρής ήταν ο άνθρωπος που ψηφίστηκε από τους αθλητικογράφους της περιοχής για καλύτερος παίκτης του τελικού.
Και σίγουρα δεν ήταν καθόλου άστοχη η επιλογή του τερματοφύλακα της Σφενδάμης ως MVP της αναμέτρησης, αφού όχι μόνο κράτησε όρθια την ομάδα του στο πέναλτι του Γιώργου Μπουτογιάννη αλλά αποτέλεσε για μια ακόμη φορά τον "φύλακα Άγγελο" της εστίας των πρασίνων της Βόρειας Πιερίας.
Ως επιστέγασμα λοιπόν μια καλής χρονιάς και μιας ουσιαστικής μέχρι τώρα παρουσίας για τον άνθρωπο που έχει και στη συνέχεια να δώσει πολλά στην Αναγέννηση. Τον Αχιλλέα Σαρρή βράβευσε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου.
Ο οικοδεσπότης Απόλλωνας Λιτοχώρου, δώρισε από ένα λεύκωμα με την ιστορία του συλλόγου στους δυο φιναλίστ του Κυπέλλου. Τα παρέλαβαν από την Βουλευτή Πιερίας Ν.Δ. Άννα Μάνη που τίμησε με την παρουσία της τον 34ο Τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου