Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ολόκληρα χωριά χωρίς αστυνόμευση και... ΑΤΜ



Οι "παράπλευρες απώλειες" του "Καλλικράτη στην Αστυνομία" ή πώς ένα χωριό 2.500 κατοίκων μένει χωρίς αστυνόμευση αλλά και... ΑΤΜ!
Δραστική συγχώνευση των Αστυνομικών τμημάτων, έναν"Καλλικράτη" στην ΕΛΑΣ, βάζει μπρος η κυβέρνηση, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων από την μίσθωση κτιρίων.

Ομως πιθανότατα δεν έχουν υπολογιστεί οι "παράπλευρες απώλειες" του εγχειρήματος. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός ορεινού χωριού, του Λιβαδίου Ολύμπου. Σύμφωνα με πληροφορίες το Αστυνομικό Τμήμα του χωριού των περίπου 2.500 μόνιμων κατοίκων θα καταργηθεί. Ομως εξαιτίας της συνακόλουθης αδυναμίας αστυνόμευσης της ευρύτερης ορεινής περιοχής, φημολογείται ότι θα απομακρυνθεί και το μοναδικό ΑΤΜ του χωριού, καθώς δεν θα είναι δυνατή η φύλαξή του. Αποτέλεσμα; Οι ηλικιωμένοι κάτοικοί του να αναγκάζονται να κατεβαίνουν στην Ελασσόνα -που απέχει περίπου μισή ώρα με το λεωφορείο- για να εισπράξουν τη σύνταξή τους. Αν συνυπολογιστεί και το γεγονός των capital controls, κάποιοι εξ αυτών θα είναι αναγκασμένοι να κατέβουν στην Ελασσόνα τουλάχιστον δύο φορές το μήνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και ταλαιπωρία.
Κι αν αυτό φαντάζει εύκολο σε ένα πεδινό χωριό, για το Λιβάδι που είναι "σκαρφαλωμένο" στα 1200 μέτρα υψόμετρο και τα χιόνια κάνουν την εμφάνισή τους από τον Οκτώβριο, τότε τα πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο.
Οι κάτοικοι του χωριού είναι ανάστατοι και ζητούν να επανεξεταστεί η απόφαση απομάκρυνσης του Αστυνομικού Τμήματος και του ΑΤΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου