Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Για πάρτε μάτι μερικές φάτσες από ΜΚΟ που έχουν συλληφθεί από την αστυνομία του Κιλκίς! ΔΕΙΤΕ και θα καταλάβετε… (ΦΩΤΟ)



a3

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν «Αλληλέγγυοι» που καταγγέλλουν αδικαιολόγητες συλλήψεις
Την αντίδραση μελών 14 πρωτοβουλιών, από διάφορες χώρες, που δραστηριοποιούνται εθελοντικά στον καταυλισμό της Ειδομένης, προκάλεσαν «οι καταγγελίες από ΜΜΕ και πολιτικούς» ότι ευθύνονται για την πρόκληση βίαιων διαδηλώσεων στην περιοχή.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα, στο Πολύκαστρο, εκπρόσωποί τους αρνήθηκαν ότι ευθύνονται για τη δημιουργία επεισοδίων και τη διασπορά ψευδών πληροφοριών σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων, καθώς θεωρούν ότι αυτές οι τακτικές, σε έναν ευάλωτο πληθυσμό, «προκαλούν ψεύτικες ελπίδες και δημιουργούν μόνο κακό».
«Οι άδικες κατηγορίες εναντίον μας έχουν ως αποτέλεσμα μόνον την αύξηση της αστυνομικής δραστηριότητας και τις αδικαιολόγητες συλλήψεις και προσαγωγές τουλάχιστον 25 εθελοντών τις τελευταίες μέρες. Επιπλέον, μειώνουν την ήδη περιορισμένη πρόσβαση των προσφύγων σε βασικές ανάγκες, όπως σε τρόφιμα και ιατρική βοήθεια» αναφέρεται σε κοινή δήλωση όλων των πρωτοβουλιών που διαβάστηκε στη συνέντευξη Τύπου όπου όμως, δεν επετράπη στους δημοσιογράφους να θέσουν ερωτήσεις.
Σύμφωνα με τους αλληλέγγυους, η προσοχή θα πρέπει να είναι στραμμένη στις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό και στη συνεχιζόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Οι άνθρωποι στην Ειδομένη θεωρούν ότι τους συμπεριφέρονται απάνθρωπα, ειδικά μετά τη βία που υπέστησαν την περασμένη Κυριακή. Ακόμη, είναι κατανοητό ότι όσοι ζουν στον καταυλισμό θα «απαντήσουν» με διαμαρτυρίες εξαιτίας της απογοήτευσης από την απέλπιδα κατάσταση που ζουν» υπογραμμίζεται στην κοινή δήλωση που υπογράφεται από τους: Team Bananas, HealthPoint Foundation, SolidariTea, Borderfree, Dresden-Balkan Konvoi, Aid Delivery Mission, Shorba Crew, InterVolve, Refugee Trauma Initiative, Micropolis Social Space for Freedom, InterEuropean Human Aid Association, Chai Team, Volunteers Idomeni Coordination and Support Team και The Czech Team.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΚΟ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΊ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ 
(Τις φωτογραφίες, μας τις  έστειλε αναγνώστης από το Κιλκίς)
a1a3a2a4a5a6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου