Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Μαξίμου: Πήραμε αυτό που θέλαμε από τον Ομπάμα



Απόλυτη ικανοποίηση από την ελληνική πλευρά για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την συνάντηση με τον Αμερικανό ηγέτη



Απόλυτη ικανοποίηση από την ελληνική πλευρά για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την συνάντηση με τον Αμερικανό ηγέτη
 Το «όχι» στην συνταγή της λιτότητας που επιβάλλει η Μέρκελ στην Ελλάδα από το στόμα του αμερικανού ηγέτη ικανοποίησε απόλυτα την ελληνική πλευρά.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού από το Μαξίμου η πολιτική στήριξη στην Ελλάδα και η αναγνώριση του γεωστρατηγικού ρόλου της, ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του ταξιδιού στις ΗΠΑ που είχε η πρωθυπουργική αποστολή.
Η σαφής πολιτική στήριξη που εξέφρασε ο κ. Ομπάμα στην Ελλάδα και στην κυβέρνηση, όπως και η κοινή γλώσσα των δύο ηγετών κατά της λιτότητας και υπέρ της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, ικανοποίησε απολύτως την ελληνική πλευρά, η οποία εκτιμά ότι το ισχυρό μήνυμα του Αμερικανού ηγέτη θα φθάσει στην Ευρώπη και ειδικότερα στο Βερολίνο, επηρεάζοντας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν το προσεχές διάστημα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους.
Εξίσου ικανοποιητική κρίνεται από τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας και η αναγνώριση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ του σημαντικού γεωστρατηγικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσόγειου, κάτι που διεφάνη και στις δημόσιες δηλώσεις του κ. Ομπάμα, ο οποίος χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συζήτηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου