Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Μίνι - τούρτα άλογo πως να την κανετε



Μία πολύ ωραία ιδέα για όσους / όσες θέλουν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στους καλεσμένους τους ή να το προσφέρουν ως δώρο! Την μικρή αυτή τούρτα άλογο, την έφτιαξα με αφορμή την επίσκεψή μας σε φίλους, θέλοντας να ξεφύγω λίγο από τα κλασικά γλυκά. Εννοείται ότι γίνεται και σε κανονικές διαστάσεις τούρτας, πιστεύω όμως πως απαιτεί πιο εξειδικευμένες τεχνικές!
Μίνι - τούρτα άλογο

  • + στις Συνταγές μου
Πες μας πώς σου φάνηκε: Η γνώμη σου
Κόστος:
0 1 2 3 4
Βαθμός δυσκολίας:
0 1 2 3 4
Προετοιμασία:
λεπτά
ώρες
Mαγείρεμα:
λεπτά
ώρες

Τι χρειαζόμαστε:

  • Ένα μικρό ορθωγόνιο κέικ
Για τη γέμιση:
  • Μαρμελάδα φράουλα
  • Κρέμα στιγμής σοκολάτα
Για την επικάλυψη:
  • Βουτυρόκρεμα ή γκανάς σοκολάτας
  • Λευκή πάστα (gum paste) για κατασκευές
  • Ζαχαρόπαστα λευκή
  • Ζαχαρόπαστα μαύρη
  • Ζαχαρόπαστα μπλε
  • Ζαχαρόπαστα κόκκινη
Επίσης:
  • Ένα καλαμάκι πλαστικό
  • Ένα καλαμάκι ξύλινο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Τούρτες
Σερβίρει: 1-2 άτομα
Οι φίλοι λένε Η γνώμη σου
Κόστος:
    (0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
    (1 ψήφοι)
Προετοιμασία: -(0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: -(0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σε πρώτη φάση, ετοιμάζουμε τις στρώσεις της τούρτας μας, γεμίζοντας με μαρμελάδα και κρέμα σοκολάτας (η γέμιση είναι προσωπική επιλογή)
Βήμα 2
2) Αποφασίζουμε το μέγεθος του λαιμού που θα έχει το άλογό μας (καλύτερα να έχουμε κάποια φωτογραφία ως βοήθημα) και αρχίζουμε να διαμορφώνουμε το σχήμα. Στη συνέχεια, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε το κεφάλι, τοποθετούμε ένα καλαμάκι πλαστικό διαγώνια μέσα στο κέικ μας, μετρώντας και κόβοντάς το στο επιθυμητό μέγεθος, έτσι ώστε το σημείο που "λυγίζει" να βρίσκεται στην άκρη του λαιμού. Τελος, περνάμε και ένα ξύλινο καλαμάκι, ώστε να είναι πιο σταθερό το σημείο που θα μπει το κεφάλι. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το καλαμάκι είναι δική μου επινόηση, μιας και δεν βρήκα κάποιον άλλο τρόπο ή υλικό εκείνη τη στιγμή για να υποστηρίξω το κεφάλι (οι επαγγελματίες του είδους, χρησιμοποιούν σωλήνες πλαστικούς με ενώσεις, τους οποίους βιδώνουν στο δίσκο της τούρτας). Για το μέγεθος όμως της δικής μου τούρτας, δούλεψε μια χαρά!
Βήμα 3
3) Ολοκληρώνουμε τη μορφοποίηση με την βουτυρόκρεμα και βάζουμε στο ψυγείο, όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα (από 20΄- 2 ώρες), μέχρις ότου κρυώσει η βουτυρόκρεμα.
Βήμα 4
4) Και τώρα το δύσκολο σημείο... Διαμορφώνουμε το κεφάλι του αλόγου (εδώ χρειάζεται αρκετή από την καλλιτεχνική σας φύση). Καλό θα ήταν, για να μπορέσει να σταθεί, να χρησιμοποιήσουμε πάστα λευκή (gum paste) ή αλλιώς πάστα λουλουδιών για κατασκευές (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την κλασική λευκή ζαχαρόπαστα με λίγη gum tragacanth. Με την μαύρη ζαχαρόπαστα φτιάχνουμε τα μάτια και για να βοηθήσουμε λίγο το κεφάλι να σταθεροποιηθεί και να μην πέσει, βάζουμε ένα πρόχειρο στήριγμα (εγώ χρησιμοποίησα ένα μικρό πορτοκάλι)
Βήμα 5
5) Αφού αφήσουμε λίγο το κεφάλι να σταθεροποιηθεί (περίπου 1 ώρα) στο ψυγείο, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη επικάλυψη (πρώτα όλο το λαιμό και στη συνέχεια, τη χαίτη)
Βήμα 6
6) Για να "ζωντανέψουμε" τα χαρακτηριστικά, χρησιμοποιούμε λίγη βρώσιμη σκόνη (εγώ έβαλα bronze) για να τονίσουμε κάποια σημεία όπως τα μάτια, τα αυτιά και τα ρουθούνια.
Βήμα 7
7) Τέλος, φτιάχουμε μικρά λουλούδια από μπλε και κόκκινη ζαχαρόπαστα και στολίζουμε τη χαίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου