Το
σουβλάκι αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων και των τουριστών είναι γνωστό
πως δεν φημίζεται για… τις λίγες θερμίδες του. Οι λόγοι για τη μεγάλη
θερμιδική του αξία αλλά και τις….
ενδεχόμενες βλαβερές συνέπειές του στην υγεία, είναι πολλοί, κυρίως τα λίπη και το λάδι (συνήθως φοινικέλαιο).
Οι διατροφολόγοι αφού πρόσθεσαν τις θερμίδες των υλικών που περιέχονται
σε ένα σουβλάκι, διαπίστωσαν πως είναι θερμιδική βόμβα! O λόγος, σύμφωνα
με τους ειδικούς, είναι πως οι ψήστες στα σουβλατζίδικα τυλίγουν στην
πίτα γενναίες δόσεις λίπους κάνοντας έτσι οικονομία στην ποιότητα με
στόχο να αυξήσουν τα έσοδά τους.