Υλικά:
6 χοιρινές φέτες
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
2 κουτάλια της σούπας μέλι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
½ κουταλάκι αρτυσιά (κύμινο) αλεσμένο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουτάλια της σούπας τυρί τριμμένο
2 κουτάλια της σούπας φρυγανιά
Τρόπος μαγειρέματος:
1. Αλατοπιπερώνετε το χοιρινό και το σοτάρετε ελαφρά σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι.
2. Αφαιρείτε τη φλούδα και τα κουκούτσια από το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα βάζετε σ’ ένα μπλέντερ με το μέλι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και την αρτυσιά. Τα δουλεύετε για να πολτοποιηθούν. Περιχύνετε τα φιλέτα και τα αφήνετε να πάρουν βράση.
3. Τα μεταφέρετε σε ταψί και τα πασπαλίζετε με τυρί και φρυγανιά. Τα βάζετε σε ζεστό φούρνο για 10 λεπτά και τα σερβίρετε αμέσως.
4. Τα συνοδεύετε με πατάτα ή ρύζι και λαχανικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου