Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Νέα ευρήματα στην υπόθεση της Μαντλίν




Στην Πορτογαλία έχουν επικεντρώσει πλέον τις έρευνές τους οι αστυνομικοί για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν «χτενίζοντας» μια συγκεκριμένη περιοχή.

Σε ένα λόφο 300 μέτρα από το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε η οικογένεια οι αρχές εντόπισαν σημαντικά ευρήματα που ίσως βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.


Η περιοχή απέχει μόλις λίγα λεπτά από το θέρετρο Ocean Club, το σημείο που βρισκόταν η οικογένεια και έχει έκταση όσο τρία γήπεδα ποδοσφαίρου.

Ένα ρούχο, που πιστεύεται ότι είναι κάλτσα ενός άνδρα, απομακρύνθηκε από την περιοχή, πολύ κοντά σε σημείο όπου αυτόπτης μάρτυρας είχε δει έναν άντρα να κρατάει ένα παιδί το βράδυ όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Ήδη οι ερευνητές απέστειλαν άμεσα το κομμάτι του υφάσματος στο εργαστήριο για να υποβληθεί σε ανάλυση DNA. Οι αστυνομικοί εξερευνούν διάφορα φρεάτια και σωληνώσεις.

Αξιωματικοί εξετάζουν θαμνώδη περιοχή στην οποία υπήρχε μία σκηνή προκειμένου να καλύπτει μία τρύπα και πιστεύεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί ως κρησφύγετο για παιδιά.

Οι αρχές έχουν τοποθετήσει κίτρινη ταινία σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση στην Praia da Luz στο Algarve οι οποίες φαίνεται πως παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δύο ακόμη εκτάσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να ελεγχθούν από την αστυνομία.

Οι γονείς της Madeleine, δήλωσαν την Πέμπτη ότι είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την πρόοδο της αστυνομίας η οποία αναζητάει ενδείξεις για το τι συνέβη στην κόρη τους αφότου εξαφανίστηκε από το θέρετρο τον Μάιο του 2007 σε ηλικία τριών ετών.

Η οικογένεια μέσω της σελίδας στο facebook «Find Madeleine Campaign» ευχαρίστησε τους οπαδούς για τη υποστήριξη που έχουν λάβει.

Οι έρευνες αναμένεται να κρατήσουν όλο το Σαββατοκύριακο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου