Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΟΚ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ 6 0


Σκληρή τιμωρία... επέβαλλε στην Καλλιθέα ο ΠΑΟΚ για την ήττα του πρώτου αγώνα και ο Δικέφαλος του Βορρά τη διέλυσε με 6-0 τσεκάροντας το εισιτήριο για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας
 
&nsbp;
Από το 1974 σε παιχνίδι πρωταθλήματος με την Καστοριά είχε ο ΠΑΟΚ να σημειώσει πέντε γκολ σε πρώτο ημίχρονο.Match center.
 
Η Καλλιθέα σήκωσε υψηλό εμπόδιο μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, αλλά η ομάδα του Γιώργου Δώνη πήρε άριστα στην αντίδρασή της. Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και όντας καταιγιστικός ο Δικέφαλος του Βορρά σκόρπισε τους φιλοξενούμενους με... εξάρες, μένοντας ζωντανός στο στόχο του Κυπέλλου. Δίχως υστερήσαντες, αλλά με κορυφαίους τους Λόρενς και Λαζάρ ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σαν σάκο του μποξ την Καλλιθέα, καθαρίζοντας την πρόκριση από το α' μέρος. Μεγάλη εμφάνιση και ο Αθανασιάδης, που σημείωσε χατ-τρικ, το παρθενικό του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα πέτυχε ο Κατσουράνης, ενώ σκόρερ χρίστηκαν και οι Λαζάρ, Λόρενς. Αποθεώθηκε ο Πάμπλο Γκαρσία, που επέστρεψε στη δράση μετά από 2,5 μήνες. Την ίδια ώρα η Καλλιθέα δεν κατάφερε να αντιδράσει στην ανωτερότητα των γηπεδούχων και ... κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος όταν έμεινε με δέκα (αποβολή του Βιγιαρέχο στο 37'). Δίκαιες διαμαρτυρίες της ομάδας του Παπακώστα για πέναλτι στο 86' σε χέρι του Κωνσταντινίδη.
Τριανταεννιά (39) λεπτά χρειάστηκε για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση ο ΠΑΟΚ, που ήταν καταιγιστικός στο α' μέρος και δεν περιορίστηκε μόνο στο σκορ πρόκρισης, αλλά φιλοδώρησε με πέντε τέρματα την Καλλιθέα. Ο Δώνης παρέταξε την ομάδα του με φουλ επιθετικό σχήμα, επιλέγοντας ένα 4-4-2 σε ρόμβο, έχοντας τον Κατσουράνη στα χαφ και τον Λόρενς σε ελεύθερο ρόλο. Ανεβάζοντας και τα μπακ Λίνο και Κωνσταντινίδη πολύ ψηλά, ο Δικέφαλος... έπνιξε από τα πρώτα λεπτά τους φιλοξενούμενους, που τα είχαν παντελώς χαμένα.
Ο... χορός των γκολ ξεκίνησε μόλις στο 6' με τον Λόρενς να σερβίρει και τον Αθανασιάδη να ανοίγει το σκορ με το κεφάλι. Εξι λεπτά αργότερα ο ιρλανδός έδωσε νέα ασίστ, χρίζοντας σκόρερ τον Λαζάρ, που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι και απειλούσαν συνεχώς έχοντας στρατοπεδεύσει στην αντίπαλη περιοχή. Το 3-0 ήρθε στο 39' από το σημείο του πέναλτι με τον Λόρενς, ενώ στην ίδια φάση ο Βιγιαρέχο, που υπέπεσε στο πέναλτι (με χέρι πάνω στη γραμμή), αποβλήθηκε. Με το αριθμητικό πλεονέκτημα το έργο του ΠΑΟΚ έγινε πιο εύκολο και έκλεισε το ημίχρονο με δύο ακόμα γκολ, ένα με τον Αθανασιάδη στο 41' με κεφαλιά και ένα με τον Κατσουράνη στο 42' επίσης με κεφαλιά.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε διάθεση να πατήσει φρένο και πολύ γρήγορα έφτασε σε έκτο γκολ. Σκόρερ ήταν ο Αθανασιάδης μετά από ασίστ του Κατσουράνη και ωραία προσπάθεια του Σαλπιγγίδη, με τον Κλάους στο 56' να κάνει χατ-τρικ. Αν μάλιστα ο διεθνής επιθετικός ήταν πιο προσεκτικός θα πετύχαινε και τέταρτο γκολ στο 58'. Περισσότερο από γκολ όμως πανηγυρίστηκε στην Τούμπα η επανεμφάνιση του Πάμπλο Γκαρσία μετά από 2,5 μήνες, όταν ο Δώνης στο 61' αποφάσισε να κάνει τριπλή αλλαγή ξεκουράζοντας Κατσουράνη, Λόρενς και Λαζάρ.
Η συνέχεια του αγώνα είχε ξεκάθαρα διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να έχουν κατεβάσει κάπως στροφές, αλλά να εξακολουθούν να αναζητούν την διεύρυνση του σκορ. Λίνο και Ρομπέρ είχαν από μία καλή στιγμή, ενώ κι η Καλλιθέα βρήκε την ευκαιρία να βγει από το καβούκι της, ψάχνοντας το γκολ της τιμής. Αυτό θα μπορούσε να το πετύχει στο 85’, αλλά ο Μήτσιος αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι σε χέρι του Κωνσταντίνδη από σουτ του Σταύρου. Τελικά όμως δεν άλλαξε τίποτα και ο ΠΑΟΚ πήρε πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελιΚΑ
Λέξεις κλειδιά:ΠΑΟΚΚαλλιθέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου