Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Η δίψα του «δράκουλα» Σουάρες

ΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΣΕΛΣΙ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η δίψα του «δράκουλα» Σουάρες
Ηταν Κυριακή, όπως και σήμερα. Στο ημερολόγιο είχε μπει το «2» μπροστά στην ημέρα, όπως και σήμερα. Κατά τα άλλα, όμως, το αποψινό Τσέλσι - Λίβερπουλ (6μ.μ., OTE Sport 1 HD) στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μοιάζει ελάχιστα με αυτό της 21ης Απριλίου στο «Ανφιλντ», το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως «Ο δράκουλας Λουίς Σουάρες... ξαναχτυπά».

Η επίθεση του Ουρουγουανού στο δεξί μπράτσο του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς του στοίχισε μια βαρύτατη τιμωρία, αλλά φαίνεται πως ο φίλος μας ο Λουίς έβαλε μυαλό. Αρχηγός, ελλείψει του Στίβεν Τζέραρντ, έχει εξελιχθεί στον ηγέτη που θέλει και χρειάζεται η Λίβερπουλ για να ελπίζει και πάλι σε καλύτερες μέρες.
«Η Λίβερπουλ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Δεν έχει υποχρεώσεις στην Ευρώπη και αυτό σε συνδυασμό με την ποιότητα και τη φιλοδοξία της μπορεί να την οδηγήσουν ψηλά» προέβλεψε ο Ζοσέ Μουρίνιο για τους «κόκκινους», των οποίων πάντως έχει πάρει τον... αέρα.
Οι πέντε από τις τελευταίες εφτά νίκες της Τσέλσι επί της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα έγιναν υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού, αλλά αυτό δεν δείχνει να προβληματίζει τον Μπρένταν Ρότζερς.
Η δίψα του «δράκουλα» Σουάρες
«Το τελευταίο παιχνίδι μας έδωσε αυτοπεποίθηση και πίστη» προειδοποιεί ο προπονητής των φιλοξενούμενων, ο οποίος είδε την ομάδα του να στέκεται εξαιρετικά στο «Ετιχάντ», παρά την ήττα με 2-1 από τη (νέα πρωτοπόρο) Μάντσεστερ Σίτι.
Αυτή η Λίβερπουλ είναι μεταμορφωμένη σε σχέση με το πρόσφατο (σκοτεινό) παρελθόν και, κυρίως, έχει σε εξαιρετική κατάσταση τον κύριο με το «7» στην πλάτη. Ναι, ο... δράκουλας ανταμώνει και πάλι απόψε με την Τσέλσι, αλλά πλέον θέλει να τη «δαγκώσει» με τα γκολ του.
Και αυτό το ξέρει καλά ο Πετρ Τσεχ, ο οποίος αν καταφέρει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, θα φτάσει τα 208 ματς κάτω από την εστία των «μπλε» χωρίς να δεχθεί γκολ, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του συλλόγου, την οποία κατέχει ο Πέτερ Μπονέτι, σε 729 ματς (ο Τσέχος χρειάστηκε σαφώς λιγότερα, αφού έχει 455).
Για να δούμε, βεβαίως, τι έχει να πει επ' αυτού ο Λουίς Αλμπέρτο Σουάρες Ντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου