Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Μερικά από τα πιο όμορφα χωριά της Αυστρίας


Austria
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, η διάθεσή μας αρχίζει να γίνεται πιο χαρούμενη και η επιθυμία μας να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο έντονη.


Η Αυστρία φυσικά είναι ένας από τους top προορισμούς των Χριστουγέννων. Η Βιέννη και το Σάλτσμπουργκ με τις χιονισμένες στέγες και τους τρούλους των εκκλησιών μας κάνουν να ονειρευόμαστε ρομαντικούς περιπάτους μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Η Αυστρία όμως είναι γνωστή και για τα πανέμορφα και γραφικά χωριουδάκια της, διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Άλλα γνωστά και άλλα άγνωστα στο ευρύ κοινό. Όσοι θα βρίσκεστε αυτές τις χαρούμενες μέρες στην Αυστρία, έχετε μια μοναδική ευκαιρία να επισκεφτείτε μερικά από αυτά. Άλλωστε οι αυστριακοί σιδηρόδρομοι συνδέουν όλα τα χωριά της χώρας.
  1. - St. Wolfgang im Salzkammergut
    Βρίσκεται στην Άνω Αυστρία, στην περιοχή του Σάλτσμπουργκ, στους πρόποδες του όρους Schafberg, κοντά στην πόλη St. Gilgen (δημοφιλές χειμερινό θέρετρο).
  2. - Durnstein
    Στην κοιλάδα Wachau, στις όχθες του Δούναβη, πόλη προσφέρει έναν υπέροχο συνδυασμό τοπίων, παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και ιστορίας.
  3. - Krems
    Βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη, στην κοιλάδα Wachau ( μνημείο παγκόσμιας κληρονονίας της UNESCO). Η επίσκεψη είναι επιβεβλημένη όποια εποχή του χρόνου και αν επισκεφτείτε την Αυστρία.
  4. - Alpbach
    Θα το βρείτε στην περιοχή του Τιρόλο, σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Ειδυλλιακό με φιλόξενους και χαμογελαστούς κατοίκους έτοιμους να ικανοποιήσουν κάθε σας επιθυμία Η θέα του οροπεδίου μοναδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου