Ο Make-Up Artist της Max Factor, Γιάννης Μαρκετάκης, μας χαρίζει μικρές συμβουλές μακιγιάζ, που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά!


1. Καθαρίστε καλά την επιδερμίδα σας και ενυδατώστε την το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Το πρωί θα έχετε ένα υπέροχο καμβά για μακιγιάζ, εάν έχετε κοιμηθεί τουλάχιστον για οκτώ ώρες και έχετε πιει πολύ νερό.
2. Μην ξεχνάτε τη χρήση Primer πριν την εφαρμογή του Foundation σε καθημερινή βάση. Θα αποκτήσετε, με τον τρόπο αυτό, ένα καθημερινό σύμμαχο στο μακιγιάζ σας, ενάντια στον ιδρώτα και τη λιπαρότητα της επιδερμίδας σας.
3. Ανάλογα με την κάλυψη που επιθυμείτε, απλώστε το foundation με τα δάκτυλα ή με πινέλο. Τα δάκτυλα θα δώσουν περισσότερο έλεγχο και λάμψη στην επιδερμίδα σας, ενώ το πινέλο θα δώσει πιο αέρινο και λεπτό αποτέλεσμα.
4. Χρησιμοποιήστε την πούδρα με μέτρο στα σημεία που χρειάζεστε φιξάρισμα και στην περιοχή του «Τ» για έλεγχο της γυαλάδας και πάντα με ένα μεγάλο φαρδύ πινέλο. Έτσι, θα αποφύγετε το βαρύ «χτίσιμο» και το effect “μάσκας”. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιήσετε δύο πούδρες, μία ανοικτότερη απόχρωση στην περιοχή των ζυγωματικών και των ματιών και μία σκουρότερη απόχρωση στο περίγραμμα. Έτσι, θα πετύχετε αυτόματο sculpting και τρισδιάστατο αποτέλεσμα στο πρόσωπο.
5. Όταν εφαρμόζετε ρουζ μην ξεχνάτε να απλώνετε τις ανοιχτές αποχρώσεις (φυσικό, ροζ, πορτοκαλί, κοραλί, χρυσό, μπεζ) μπροστά στα μήλα χαμογελώντας, ενώ τις σκουρότερες αποχρώσεις (τερακότα, σκούρο καφέ) τις απλώνετε κάθετα στα ζυγωματικά.
6. Όταν απλώνετε σκιές στα μάτια, “σβήστε” τις και ντεγκραντάρετέ τις με ειδικό πινέλο ή με τα δάκτυλα προς τα πάνω κυκλικά και προς τα έξω, αν θέλετε τα μάτια σας να φαίνονται πιο σχιστά.
7. Για περισσότερη αντοχή και διάρκεια στις σκιές, χρησιμοποιήστε τον συνδυασμό σκιάς σε κρέμα και σκιάς σε σκόνη (Wild Shadow Pencil και Wild Shadow Pot) μαζί.  Έτσι, θα έχετε πιο έντονο αποτέλεσμα στο χρώμα και μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο.
8. Τα μολύβια ματιών δείχνουν πιο όμορφα όταν σβήνετε απαλά τη γραμμή πάνω στο κινητό βλέφαρο με ένα ειδικό πινέλο ή με μία μπατονέτα. Εάν σας αρέσει να φαίνεται η γραμμή, σβήστε - θολώστε την πρώτη γραμμή απαλά και ξαναγράψτε από πάνω πατώντας δύο φορές.
9. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε mascara μόνο στις πάνω βλεφαρίδες διατηρώντας εντελώς καθαρές και φυσικές τις κάτω. Θα δείξει το μακιγιάζ σας πιο φυσικό.
Σε περίπτωση smoky look, εφαρμόστε το αντίθετο. Δηλαδή ένα χέρι στις πάνω βλεφαρίδες και ένταση στις κάτω βλεφαρίδες. Θα δείξει το βλέμμα πιο wild και πιο διάφανο.
10. Χρησιμοποιήστε πάντα περίγραμμα στην εφαρμογή των κόκκινων και σκούρων κραγιόν. Θα βοηθήσετε πολύ το κραγιόν σας να μείνει στη θέση του.
Στην περίπτωση που θέλετε ένα φυσικό αποτέλεσμα στα χείλια, χρησιμοποιήστε ένα φυσικό περίγραμμα και γεμίστε προς τα μέσα ώστε να μην φαίνεται η γραμμή ή εφαρμόστε σκέτο lip gloss χωρίς περίγραμμα.
Καλή επιτυχία!