Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΕΠΣΜ Κ13: Πιερικός-Άρης Θεσσαλονίκης 7-3 Πιερικός επτά αστέρων, με τέσσερα γκολ του Δαλαμήτρα (φωτο)


ΕΠΣΜ Κ-13  ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ 7-3
Το Σάββατο 28 Μαρτίου στο γήπεδο του Παύλου Μέλα αναμετρήθηκαν για την 1η αγωνιστική της Β΄ φάσης  του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μακεδονίας ο Πιερικός με τον Άρη(2003).

Στην συγκεκριμένη φάση έχουν σχηματιστεί νέοι όμιλοι τεσσάρων ομάδων από τους οποίους προκρίνονται οι δυο πρώτοι για την τελική φάση των play-off, μετά από τρείς αγωνιστικές σε ουδέτερο γήπεδο. Μεγάλο το ενδιαφέρον πριν την έναρξη του αγώνα καθώς ο νικητής θα αποκτούσε σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση.


Πολύ δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι με τις ομάδες να προσπαθούν να κυριαρχήσουν στο χώρο του κέντρου και να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Άρης ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς μόλις στο 4΄, ουσιαστικά στην πρώτη φάση του αγώνα όταν το καλό μακρινό σουτ του αριστερού αμυντικού του αιφνιδίασε τον Κοκίτσι κάνοντας το 0-1 .
Ο Πιερικός ανέβασε την απόδοση του και ισοφάρισε στα μισά του ημιχρόνου με το πρώτο γκολ του Δαλαμήτρα με κοντινό πλασέ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στην επόμενη φάση ο Άρης προηγήθηκε ξανά όταν μετά από παράλληλη συρτή σέντρα  από δεξιά και ασυνεννοησία του τερματοφύλακα με δυο αμυντικούς, ο επιθετικός του Άρη με προβολή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το γκολ αυτό δεν πτόησε τους παίκτες του Πιερικού, αντίθετα τους όπλισε με πάθος και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ισοφάρισαν αρχικά με πολύ ωραίο μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Δαλαμήτρα που έστειλε την μπάλα στο απέναντι παραθυράκι της εστίας του Άρη. Πήραν το προβάδισμα στο 29΄όταν το σουτ του Τσέτσιλα αποκρούστηκε από το δεξί δοκάρι, η μπάλα κατέληξε αριστερά στον Λαιο ο οποίος σέντραρε και ο Τσέτσιλας με κεφαλιά αυτήν την φορά ολοκλήρωσε την ανατροπή γράφοντας το 3-2.

Το Β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με δύο γρήγορα  γκολ του μεγάλου πρωταγωνιστή από πλευράς του Πιερικού Δαλαμήτρα, το πρώτο με κεφαλιά μετα από σέντρα και το δεύτερο με διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή κάνοντας το 5-2.

Τα δύο αυτά γκολ αποσυντόνισαν την ομάδα του Άρη με αποτέλεσμα ο Πιερικός να κυριαρχήσει στο παιχνίδι και να πετύχει και έκτο γκολ όταν ο Παπαθανασίου κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, σέντραρε και ο Γκουτζιούλης με κοντινή κεφαλιά έκανε το 6-2.

Οι αλλαγές στο χώρο του κέντρου από πλευράς Άρη φρέσκαραν την ομάδα αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με πολύ όμορφο σουτ έξω από την περιοχή σε 6-3.
Πολλές αλλαγές και για την ομάδα του Πιερικού στο τελευταίο 20΄με την ομάδα να συνεχίζει να πιέζει και να πετυχαίνει και έβδομο γκολ όταν ο Παπαθανασίου σέντραρε πολύ επικίνδυνα από αριστερά αναγκάζοντας τον αμυντικό του Άρη που πιεζόταν να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδος του.

Μεγάλη εμφάνιση από τους πιτσιρικάδες του Πιερικού που τους γέμισε με αυτοπεποίθηση, με πολύ καλή απόδοση, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο σκοράροντας επτά γκολ, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες και αναγκάζοντας ένα σπουδαίο αντίπαλο σε παθητικό ρόλο συνεχίζοντας την πολύ καλή φετινή πορεία τους στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ όπου δείχνουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Πλέον θέλουν μία νίκη στα επόμενα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕ Φαλήρου για να περάσουν στην  Γ΄ φάση κρατώντας την τύχη στα πόδια τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΟΣ
Κραγιόπουλος Κων/νος (Προπονητής) Κοκίτσι, Κουλόλι, Γκουτζιούλης, Αποστολίδης ,Παπαθανασίου, Τσέτσιλας, Τσιοπλής, Μελισσουργός,Καρασαββίδης, Καμπερίδης, Λάιος, Ραφαηλίδης, Λέκας, Ελενίδης, Δαλαμήτρας, Σειταρίδης, Δημάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου