Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αντ. Σαμαράς: «Κόψτε την πλάκα κ. Τσίπρα - Που είναι τα μέτρα;»

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ


Αντ. Σαμαράς: «Κόψτε την πλάκα κ. Τσίπρα - Που είναι τα μέτρα;»
Σήκωσε το γάντι της μονομαχίας με σκληρές εκφράσεις που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Στην απάντησή του ο Αντώνης Σαμαράς σε όλα όσα είπε ο κ. Πρωθυπουργός ξεκίνησε ανεβαίνοντας στη Βουλή λέγοντας: «Θα τα ακούσουμε όλα, στομάχι να έχουμε...».

«Εμείς είμαστε με την Ελλάδα» διεμήνυσε από την Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας «στο ψευδεπίγραφο δίλημμα» - όπως το χαρακτήρισε - που έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας: Εμείς θα σας στηρίξουμε αλλά δεν θα στηρίξουμε το οτιδήποτε.
Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας πως «βγάλαμε τη χώρα σε πλεονάσματα αλλά δεν θα στηρίξουμε έναν κύκλο θυσιών για να μας γυρίσετε στην ύφεση». Ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν ενημέρωσε επί της ουσίας την Βουλή για την διαπραγμάτευση, επισήμανε ότι «χτυπάει την αντιπολίτευση για να σας ακούσουν οι δικοί σας». «Χτυπάτε εμάς που δεν ασκούμε την διακυβέρνηση για να προειδοποιήσετε τους δικούς σας που δεν σας αφήνουν να κυβερνήσετε. Δεν κυβερνάτε, κι η χώρα βουλιάζει. Επιτέλους κυβερνήστε» είπε, ενώ διερωτήθηκε μήπως συγκάλεσε απόψε την Βουλή για να καταστήσει την αντιπολίτευση «συνυπεύθυνη για μια πιθανότατη ρήξη που οδηγείτε τη χώρα».
Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε ότι «αν είχαμε δημοκρατία θα έπρεπε να είχατε φέρει τη συμφωνία με τους εταίρους στη Βουλή». Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «ο κ. Τσίπρας κάνει θέατρο με εικονική διαπραγμάτευση. Θα στηρίξουμε, αλλά δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε. Αν γυρίσετε την χώρα σε ύφεση δεν μπορούμε να στηρίξουμε νέο κύκλο θυσιών. Οδηγείτε την χώρα ολοταχώς στην ύφεση με την ασφυξία που προκαλέσατε. Εμείς πληρώναμε, εσείς τάζετε»
Αίσθηση και έντονες διαμαρτυρίες προκάλεσε μια φράση του κ. Σαμαρά ο οποίος απαντώντας στις επικρίσεις του κ. Τσίπρα για τον στενό του συνεργάτη Στ. Παπασταύρου τόνισε: «Μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη. Εγώ επειδή είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής...». Υπερασπίστηκε τον κ. Παπασταύρου λέγοντας ότι μακάρι η Ελλάδα να είχε 10 σαν κι αυτούς.
Σε εκείνο το σημείο επικράτησε ένταση στο κοινοβούλιο, με τον Α. Σαμαρά να λέει: "Προτιμάτε την τεθλασμένη; Άλλα να λέτε και άλλα να εννοείτε; Θέλω να πω ότι μακάρι η Ελλάδα να είχε δέκα Παπασταύρου. Είναι ντροπή. Ξέρω όμως γιατί το κάνετε. Για να κατασκευάσετε μέσα στη Νέα Δημοκρατία έναν Κατρούγκαλο".
Όσον αφορά στα διλήμματα που θέτει η κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε: "Εμείς είμαστε με την Ελλάδα. Με ό, τι ωφελεί την Ελλάδα και είμαστε απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό". Αν εμπνέατε εμπιστοσύνη δεν θα "έφευγαν" οι καταθέσεις, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έσταξε... "φαρμάκι" και για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας αν αυτές συμφωνούν με τις μεταρρυθμίσεις που προκρίνει η κυβέρνηση.
Κύριε Τσίπρα υπογράψατε μνημόνιο, δίχως να πάρετε χρήματα. Η μη πληρωμή του ΔΝΤ είναι το τελευταίο βήμα πριν την έξοδο από την Ευρωζώνη. Η κυβέρνηση να αφήσει τα παραμύθια και να γυρίσει στην πραγματικότητα. Υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος στην Ελλάδα, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς πέρυσι δώσαμε 400 εκ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση. Εμείς παλεύαμε κάθε μέρα για να βγούμε από το μνημόνιο. Κύριε Τσίπρα μας βάλατε πιο βαθιά στο μνημόνιο και χωρίς χρήματα. Προτεραιότητα είναι να δίνουμε συντάξεις, όχι να τάζουμε και στο τέλος να μην έχουμε. Εμείς δεν τάζαμε αλλά πληρώναμε τον κόσμο», επισήμανε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «επί προηγούμενων κυβερνήσεων υπήρχαν πλεονάσματα τα οποία εσείς εξανεμίσατε».
Σταματήστε την εικονική διαπραγμάτευση και τις φανφάρες είπε ο κ. Σαμαράς ενώ τόνισε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση. «Αν όμως οδηγήσετε τη χώρα σε πιστωτικό γεγονός θα μας βρείτε απέναντί σας», είπε.
Αναφερόμενος στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η κυβέρνησή του τόλμησε να θέσει για πρώτη φορά επισήμως ζήτημα για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, με δύο εκθέσεις.
«Είστε Μερκελιστής κύριε Τσίπρα. Μετατρέψτε σε ηθικό το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων», ανέφερε και σημείωσε: «Κύριε Τσίπρα δεν μας ενημερώσατε, ούτε για την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ούτε για τις προτάσεις που υποβάλλατε στην Τρόικα».
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε ποτέ διαπραγμάτευση και πως «και μνημόνιο υπέγραψε και αγγλικό δίκαιο και διαπραγματεύεται με την τρόικα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε στο σημείο αυτό την κυβέρνηση «να αφήσει τα παραμύθια και να γυρίσει στην πραγματικότητα» και τον κ. Τσίπρα να σταματήσει «το θέατρο της διαπραγμάτευσης», δηλώνοντας την ίδια ώρα πως είναι πρόθυμος να στηρίξει μία σοβαρή συμφωνία της κυβέρνησης.
«Θα στηρίξουμε μια σοβαρή συμφωνία, ακόμη και εάν πολλοί από το κόμμα σας, κε Τσίπρα, την σαμποτάρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρέδωσε τη χώρα στα χέρια των λαθρομεταναστών και των κουκουλοφόρων.
Μην παριστάνετε το θύμα πιέσεων. Θύτης είστε, θυσιάζετε και την αλήθεια και την ευθύνη. Μιλάτε για αριστερές παρενθέσεις ότι δήθεν μιλάμε εμείς γι' αυτές. Τη χώρα να μη ρίξετε στα βράχια. Το κέντρο της χώρας καταλήφθηκε ξανά από ορδές μεταναστών. Οι κουκουλοφόροι κατέλαβαν ξανά το πανεπιστήμιο.
«Πολύ μεγάλη αυτή η συνιστώσα τελικά», είπε ο κ. Σαμαράς στις αποδοκιμασίες που άκουγε». Πήρατε εντολή να αλλάξετε το μνημόνιο αλλά ο κόσμος δεν σας ψήφισε για να τον βγάλετε εκτός ευρώ, για να παραδώσετε τις πόλεις σε μετανάστες και κουκουλοφόρους. Δεν έχετε καιρό κ. Τσίπρα. Εγώ στη θέση σας δεν θα είχα συγκαλέσει τη Βουλή εν ώρα διαπραγματεύσεων για να μην πω αυτά τα οποία διαπραγματεύομαι. Παραλάβαμε χάος και μετά από 2,5 χρόνια παραδώσαμε χώρα. Εσείς πήρατε χώρα και φέρνετε το χάος. Δεν υπάρχουν συνένοχοι στα βήματα που ακολουθείτε.
Δευτερολογία
«Σας συγχαίρω κ. Τσίπρα. Ξαναγυρίσατε στο ρόλο που σας πάει, εκείνον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ερώτημα όλων είναι γιατί μας φέρατε εδώ. Τι θέλατε να μας πείτε σήμερα. Ζητάτε τη συναίνεσή μας υβρίζοντάς μας;», ξεκίνησε ο κ. Σαμαράς τη δευτερολογία του. Αναλυτικά ανέφερε:
«Μας λέτε ότι όλα είναι στο φως και εδώ είμαστε τελείως στο σκοτάδι για τα συγκεκριμένα μέτρα. Ποια είναι τα μέτρα; Εσείς διαπραγματεύεστε και ζητάτε τη δική μας άποψη κατακρίνοντάς μας για το χθες; Χωρίς να ζητάτε την άποψή μας για αυτό που κάνετε σήμερα; Αυτό δεν ήταν το ζητούμενο της σημερινής συζήτησης; Να κόψουμε την πλάκα. Δεν μας φέρνετε τα μέτρα να τα κρίνουμε; Ολα τα άλλα είναι κουβέντες. Εχετε συγκεκριμένα μέτρα, προτάσεις κοστολογημένες; Τις έχετε ελέγξει;».
«Υπογράψατε κάτι που δεν λέγεται μνημόνιο, λέτε. Μνημόνιο λέγεται, το ξέρουν και τα μικρά παιδιά. Εχει δικαστήριο του Λουξεμβούργου και αγγλικό δίκαιο. Να θυμίσω ότι η πρόεδρος της βουλής έλεγε ότι θα είναι εθνική προδοσία αν περιλαμβάνει κάτι τέτοιο. Τι έγινε; Γίνατε προδότες για την πρόεδρο της βουλής;».
Για επενδύσεις και τον ΕΝΦΙΑ
«Θέλετε επενδύσεις; Σας νοιάζουν; Για τον ΕΝΦΙΑ βέβαια εσείς, ο πρωθυπουργός της αλήθειας και του φωτός, δεν είπατε κουβέντα. Αυτά λέγατε προεκλογικά στον κόσμο; Βγήκε σήμερα ο πανευρωπαϊκός δείκτης οικονομικού κλίματος. Ολη η Ευρώπη πάει προς τα πάνω και μόνο η Ελλάδα προς τα κάτω. Το περασμένο φθινόπωρο ήταν εντελώς αντίθετα τα πράγματα. Δεν το έχετε το θέμα με την οικονομία. Καλύτερα να μην ασχολείστε γιατί γύρω από τα νούμερα λέτε απίστευτες αερολογίες. Προσέξτε μην σας ζητήσουν να κάνετε όσα εμείς δεν τους κάναμε».
Για διαπλοκή, ολιγάρχες και Κατρούγκαλο
«Μιλάτε για διαπλοκή μιντιάρχες, ολιγάρες. Δείτε ποιοι σας στήριξαν προεκλογικά και τώρα. Ολόκληρο το λόμπι της δραχμής, οι Φωτόπουλοι πάσης Ελλάδος. Αν είχε κάνει δικός μας υπουργός ότι ο κ. Κατρούγκαλος θα του φέρονταν τα ΜΜΕ με αυτή την ανοχή; Και έχετε το θράσος να μιλάτε για ολιγάρχες; Πώς φαίνεται σε εσάς που ζητάτε αυξήσεις αποδοχών όταν ένας υπουργός σας έπαιρνε το 12% του μισθού εκείνων που θα επαναπροσλάμβανε; Προστασία με το αζημίωτο. Λαμπρό αριστερό ήθος. Είναι κάτι που δεν σας επιτρέπει να μιλάτε για την ηθική της Αριστεράς».
Για Καμμένο
«Είπατε ότι δεν υπάρχει μυστική διπλωματία και προσωπικές στρατηγικές. Οι δηλώσεις Καμμένου είναι θέση σας; Το ταξίδι συγγενικού σας προσώπου στην Τεχεράνη εκφράζει όλη την κυβέρνηση;».
«Ξέχασα να σας συγχαρώ για τη φουλ υποστήριξη από τον εκπρόσωπο της ΧΑ. Ούτε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατά Σαμαρά να ήταν. Στη θέση σας δεν θα ένιωθα και πολύ άνετα, εκτός αν οι συγκλίσεις πράγματι δεν είναι τυχαίες».
Για Γιούνκερ
«Δεν κατάλαβα, εγώ έβαλα και υποβάθμισαν τη χώρα τρεις βαθμίδες ξένοι οίκοι; Ο πιο στενός μου φίλος πράγματι στο εξωτερικό είναι ο Γιουνκερ. Αλλά εσείς έχετε δηλώσει ότι δίνει μάχη υπέρ της Ελλάδος βοηθώντας την κυβέρνηση. Φανταστείτε τι θα λέγατε εναντίον του αν έφερνε το όποιο εμπόδιο στις διαδικασίες».
«Θεωρείτε τα 2 δισ. δικά σας; Είναι δικό μας έργο από το ΕΣΠΑ του 2007-2014. Αλλά το πρόβλημα που σας έθεσα στην αρχή παραμένει. Πού θα βρεθούν τα χρήματα που χρειάζεται η χώρα; Για τον επόμενο 1,5 χρόνο απαιτούνται 36 δισεκατομμύρια και η ανεργία ανεβαίνει».
«Ξυπνήστε γιατί καταστρεφόμαστε! Αλλά μας φέρατε εδώ για να σας ακούσει η αριστερή σας πτέρυγα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Από τη μία δεν μπορείτε να κυβερνήσετε και παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε. Δεν μπορεί η Ελλάδα να περιμένει να λύσει το εσωκομματικό σας πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου