Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ο κατάλογος της UEFA

Η UEFA ανακοίνωσε τις λίστες συμμετοχής των ομάδων στις διοργανώσεις του UEFA Champions League και του UEFA Europa League της σεζόν 2013-2014.

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η Πρωταθλήτρια και η Κυπελλούχος Κύπρου αρχίζουν ένα γύρο πιο κάτω τις υποχρεώσεις τους.

Η Πρωταθλήτρια ομάδα του ΑΠΟΕΛ ξεκινά από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και η Κυπελλούχος ομάδα του Απόλλωνα απο τα play-off του Europa League.


Αναλυτικά:

UEFA Champion League

Η κατάκτηση του Champions League από την Μπάγερν Μονάχου, της δίνει το δικαίωμα της απευθείας συμμετοχής στους ομίλους της διοργάνωσης, δικαίωμα που το είχε ήδη αποκτήσει με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Γερμανίας. Κατά συνέπειαν, ελευθερώνεται μια θέση στους ομίλους του Champions League της σεζόν 2013-2014.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την UEFA, τη θέση αυτή θα την πάρει η Πρωταθλήτρια της χώρας που είναι στη 13η θέση της κατάταξης της UEFA, ενώ η Πρωταθλήτρια της χώρας που είναι 16 στην κατάταξη της UEFA, αντί από το δεύτερο προκριματικό, θα αρχίσει από τον τρίτο προκριματικό.

Στην 13η θέση της κατάταξης είναι η Δανία και στην 16η η Κύπρος. Η Πρωταθλήτρια Δανίας μπαίνει απευθείας ομίλους, ενώ η Πρωταθλήτρια Κύπρου (ΑΠΟΕΛ) αρχίζει από τον τρίτο προκριματικό γύρο.

UEFA Europa League
Η κάτοχος του Europa League Τσέλσι εξασφάλισε συμμετοχή στο Champions League της επόμενης σεζόν. Ως εκ τούτου, μένει μια θέση κενή στους ομίλους του Europa League, την οποία θα πάρει η Κυπελλούχος Ρωσίας, η οποία είναι έβδομη στην κατάταξη της UEFA.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την UEFA, η Κυπελλούχος ομάδα της χώρας η οποία είναι 16η στην κατάταξη της UEFA, δηλαδή η Κύπρος, αντί από τον τρίτο προκριματικό γύρο, θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της από τα play-off της διοργάνωσης.

Μετά την πιο πάνω εξέλιξη ο Απόλλωνας θα αρχίσει οριστικά τις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τα play-off του Europa League.

Η Ανόρθωση και η Ομόνοια δεν επηρεάζονται από αυτές τις αλλαγές και θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους στο Europa League από το δεύτερο προκριματικό γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου