Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΡΣΑΡΙΣΕ ο ΠΑΟΚ



 
   Παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο ικανοποίησε και τον πλέον απαιτητικό με το… φτωχό 4-1 επί της Βέροιας
 
 
   Καταπληκτική εμφάνιση από τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Βέροια, με το τελικό 4-1 να μην αποτυπώνει σε καμία περίπτωση το υψηλής ποιότητας ποδοσφαιρικό θέαμα που πρόσφεραν στην Τούμπα οι παίκτες του Αναστασιάδη.

Φοβερό παιχνίδι... 

(ακόμη ένα από τον Ρατς), ενώ εντυπωσιακοί ήταν και οι Αθανασιάδης, Μακ, Σαλπιγγίδης (οι οποίοι πέτυχαν και γκολ, το άλλο ο Κάτσε). Ο Μπεν διαμόρφωσε το τελικό σκορ για τη Βέροια που δεν «κρύφτηκε».

Παραμένει στην κορυφή ο «Δικέφαλος του Βορρά» που συνδυάζει θέαμα και ουσία και αυτήν τη στιγμή δείχνει πως μόνο τυχαία δεν βρίσκεται εκεί.

Το ματς

Με τη Βέροια να επιβεβαιώνει με την απόδοσή της φέτος το προσωνύμιο «βασίλισσα», οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν δυνατά, δείχνοντας… δημοκρατικά αντανακλαστικά και αποφασισμένοι να της πετάξουν το… στέμμα.

Βγάζοντας αυτοματισμούς μέσα στο γήπεδο κι εκμεταλλευόμενος τα συνεχή οβερλαπ των Ρατς και Κίτσιου από τα άκρα, ο ΠΑΟΚ μπήκε εντυπωσιακά και σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις Καντιμοίρης και συγκυρίες ήταν οι μόνοι λόγοι που το «πλεχτό» έμεινε ανέπαφο.

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες δεν πτόησαν στο ελάχιστο τους παίκτες του Αναστασιάδη που συνέχισαν το… βομβαρδισμό μέχρι τελικής πτώσης του αμυντικού τείχους της Βέροιας, πράγμα που έγινε στο 25’. Ο Σαλπιγγίδης (που από την αρχή ήταν τρομερά δραστήριος) έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Μακ πήρε ρεβάνς από τον τερματοφύλακα της Βέροιας που τον είχε νικήσει νωρίτερα.

Με βάση την εικόνα του αγώνα, το 1-0 φάνταζε (και ήταν) πολύ φτωχό για να αποτυπώσει την αγωνιστική διαφορά των δύο ομάδων. Ο Αναστασιάδης με τις συνεχείς φωνές του φρόντισε να το υπενθυμίσει στους παίκτες του κι εκείνοι –με τους Μακ και «Σάλπι» να αλλάζουν ρόλους- φρόντισαν να διορθώσουν την… ανορθογραφία με ένα δεύτερο γκολ που ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

Η «καταιγίδα» με τα ασπρόμαυρα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να συνεχίζουν να παίζουν με τρόπο που χορταίνει το μάτι του κάθε απαιτητικού φιλάθλου.

Παίζοντας σχεδόν ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, με πολλές συνεργασίες και εναλλαγές σε θέσεις και τους παίκτες της Βέροιας να αδυνατούν να ακολουθήσουν το φρενήρη ρυθμό των αντιπάλων τους, το κοντέρ θα μπορούσε να είχε σταματήσει οπουδήποτε.

Το 3-0 το οποίο σημείωσε ο Κάτσε μετά από καταπληκτική ομαδική ενέργεια- αποτέλεσε και την επιτομή όσων είδαμε στην Τούμπα.

Έναν ΠΑΟΚ που έπαιξε σύγχρονο, μοντέρνο ποδόσφαιρο, πήρε με στυλ (αντίστοιχου του εξαιρετικού τρόπου με τον οποίο ο Κλάους διαμόρφωσε το τελικό 4-1)τους τρεις βαθμούς και διατήρησε τη θέση του στην κορυφή. Εκεί, δηλαδή, που –ανεξάρτητα από το αναμφισβήτητο γεγονός πως μιλάμε μόλις για την 8η αγωνιστική- δείχνει φέτος ικανότερος από ποτέ να παραμείνει για καιρό.

Στον αντίποδα η Βέροια απλά υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου της. Προσπάθησε να κοιτάξει στα μάτια τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι αμφίβολο αν και οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη θέση της θα τα κατάφερνε έτσι κι αλλιώς. Στο τέλος με τον Μπεν σημείωσε και το γκολ της τιμής, παίρνοντας ό,τι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι.

Οι τρεις χαμένοι βαθμοί –με βάση το πού βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στον πίνακα- δεν θα της λείψουν και είναι βέβαιο πως παρά τη βαριά ήττα, εφόσον διατηρήσει αντίστοιχο αγωνιστικό προφίλ, είναι ικανή να ξεπεράσει τη… διδακτική «σφαλιάρα» της Τούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου