Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Διαπλοκή και Γιακουμάτος καταργούν το ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΕ ΑΝΤΕ .........

ΜΠΛΟΚΟ

Χρήστος Γιαννούλης
Αν ήταν σήριαλ, ή επική ταινία, θα ξεκινούσε με ένα κοντινό πλάνο στο γεμάτο αγωνία πρόσωπο του Ηλία Τσολακίδη (ιδρυτικού μέλους της Εθελοντικής ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας) μαθαίνοντας λίγα δευτερόλεπτα αφού προσγειώθηκε στην Ελλάδα, ότι η πρώτη παραγγελία πατάτας στο ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, τον Φεβρουάριο του 2012, ξεπερνούσε με την «μία» τους 25 τόνους. Μέσα σε λίγες ώρες είχε κλείσει η πρώτη λίστα των διψασμένων καταναλωτών για «ελεύθερα» και καλά προϊόντα. Και το ταξίδι ξεκινούσε. Οι ταξιδιώτες πολλαπλασιάστηκαν, μέχρι του σημείου σε κάθε γωνιά σχεδόν της χώρας, να πωλούνται ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, προϊόντα της ελληνικής γης, χωρίς καπέλο και σε τιμές πολύ πιο κάτω από τα Σούπερ Μάρκετ.

Αυτό που... 

ακόμη δεν έχει καταφέρει, σχεδόν κανείς από τους ΓιακουματοΚουλούρηδες που δίνουν την μάχη της ακρίβειας μόνο μέσα από το πρωϊνό του Αντένα.
Η Ιστορία αυτού του κινήματος, που ξεκίνησε από την Κατερίνη, γνωστότερο ως κίνημα της Πατάτας, κινδυνεύει με αφανισμό εξαιτίας των προθύμων εξυπηρετητών των μεσαζόντων. Άργησαν, αλλά χτύπησαν.

Οι ίδιοι βουλευτές που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους αν υπαινιχτεί κάποιος το παραμικρό για τον κουμπαρά των 180, ψήφισαν άκριτα και εμφανώς ύποπτα, το νομοθετικό πλαίσιο που βάζει τέλος ουσιαστικά στο πιο σημαντικό βήμα που έγινε για να χτυπηθεί η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια και η σαπίλα των μεσαζόντων.

Με βάση τον νέο νόμο περί λαϊκών αγορών (ν. 4264/2014: Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος …), απαγορεύεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε δήμους άνω των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων (βλέπε άρθρο 25). Δηλαδή, στο εξής, ο παραγωγός που έβαζε πχ. 10 στρέμματα πατάτες, δεν θα επιτρέπεται πλέον να πουλάει τα προϊόντα του απευθείας στους πολίτες, διότι όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι ελάχιστοι οι δήμοι στην Ελλάδα με λιγότερους από 3.000 κατοίκους!

Και επειδή ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες. Και επειδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι το «κοπάδι» της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όταν ανακαλύψει τι ακριβώς ψήφισε, θα αρχίσει να πέφτει από τα σύννεφα, η εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, αποφάσισε να δώσει μία ευκαιρία στους κυβερνητικούς βουλευτές, τουλάχιστον να εξηγηθούν.

Οργανώνεται μία πρότυπη διαδικτυακή διαμαρτυρίαhttp://www.ecss2006.com/TOPOS/QUESTIONS/201401_XM/Q0.asp αλλά και ευκαιρία ταυτόχρονα, έτσι ώστε να αποσυρθεί ο παράλογος νόμος που προβλέπει ουσιαστικά τον έλεγχο της τροφής των Ελλήνων, εκτός των λαϊκών αγορών και μόνο στα σούπερ μάρκετ με τους όρους που θέλουν τα ολιγοπώλια να ορίζουν τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων. Εκτός και αν ο Ευφάνταστος Υφυπουργός Γιακουμάτος, ξέρει κάποιον ελληνικό Δήμο που είναι κάτω των 3000 κατοίκων. Είναι τρείς ή τέσσερις. Πάντως σίγουρα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Περισσότερα στοιχεία για το κρυφό έγκλημα κατά του κινήματος ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ αλλά και των αγροτών – παραγωγών και κυρίως κατά των καταναλωτών, μπορεί να βρει κανείς και στον δικτυακό τόποhttp://www.otoposmou.gr/ 

Σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να καταφύγουν και αυτοί που μονίμως ψηφίζουν και μονίμως αγνοούν τι ψηφίζουν. Τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας που μάλλον πρέπει να επικοινωνούν μόνο μέσω I cloud. Τόσες φορές που έπεσαν από τα σύννεφα αλλά σώθηκαν, μόνο ως κεφαλλονίτικο θαύμα του Άγιου Γιακουμάτου μπορούμε να το θεωρήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου