Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ… ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ-ΣΑΝ ΝΑ ΕΚΛΕΨΕ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ-ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΑ


popay

Ενοχoς κατά πλειοψηφία για πλημμεληματική νόθευση κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο , πέντε δικαστές μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος ήταν της αποψης οτι θα πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών. Συγκεκριμένα:

Ποινή ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο πρόεδρος Νικ. Πάσσος απευθύνθηκε στον Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας: “Το δικαστηριο εξάνλτησε την επιείκιά, του κ. κατηγορούμενε. Με την ευχή να αποτελέσει έναν οδηγό για την υπόλοιπη ζωή σας αν και όπως έχω αντιληφθεί έχετε εγκαταλείψει την πολιτική. Κατά το διάστημα αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικός γιατί ενδεχομένως να εκτελεστεί και αυτή η ποινή, εάν διαπράξετε άλλο αδίκημα. Μη καίτοι αμαρτάνετε”.
Επίσης το δικαστήριο έκρινε οτι ο κ, Παπακωνσταντινου ειναι αθώος για την απόπειρα απιστίας. Συμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου “για το αδίκημα της νόθευσης” το usb αποτελεί εγγραφο και απετέλεσε αντικείμενο νόθευσης . Ο κατηγορούμενος απάλειψε τρια αρχεία.
Με την πράξη αυτή είχες σκοπό να διαφυλάξει την πολιτική του εικόνα”, ωστόσο η κατηγορία  ειναι πλημμεληματική καθώς δεν αποδείχθηκε ζημία του Δημοσίου , υπερβαίνουσα τα όρια που προσδίδουν κακουργηματική κατηγορία.
Η υπερασπιση του κατηγορουμένου ζητησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, ωστόσο η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αιτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου