Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Αυτά είναι μερικά από τα φυσικά αντίδοτα για τους πονόδοντους

Αυτά είναι μερικά από τα φυσικά αντίδοτα για τους πονόδοντους


Εάν αντιμετωπίζετε έντονα στοματικά προβλήματα τα αιθέρια έλαια αποτελούν την άμεση, αποτελεσματική και πάνω απ’ όλα φυσική λύση.
 Τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται για τα στοματικά προβλήματα ξεχωρίζουν για τις αντιμικροβιακές, αντισηπτικές και απολυμαντικές τους ιδιότητες, ενώ παράλληλα χαρίζουν μια αίσθηση δροσιάς. Αυτά που είναι ευρέως διαδεδομένα για τέτοιες χρήσεις είναι τα εξής δέκα: γεράνι, λεμόνι, tea-tree, κανέλα, γαρίφαλο, χαμομήλι, νερολί, μέντα, περγαμόντο και μύρο.
Οι φυσικές βέβαια συνταγές μπορούν να λειτουργήσουν ως λύσεις άμεσης βοήθειας και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο. 
Εάν υποφέρετε από πονόδοντο τότε σε 1 κουταλάκι αλκοόλης, ρίχνουμε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρίφαλου ή κανέλας. Βουτήξτε μια μπατονέτα στο διάλυμα και ακουμπήστε την πάνω στο πονεμένο δόντι. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή γιατί τα αιθέρια έλαια κανέλας και γαρίφαλου είναι πολύ ισχυρά και τοξικά και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ανεξέλεγκτα και για μεγάλα διαστήματα. Γι’ αυτό, πρέπει 
να αποφεύγεται η επαφή τους με τα ούλα και η πολύ συχνή εφαρμογή τους.
Για να μειώσετε την εμφάνιση της ουλίτιδας μπορείτε να κάνετε πλύσεις με έλαια. Τα αιθέρια έλαια που είναι κατάλληλα για τέτοιου είδους πλύσεις είναι η μέντα και το περγαμόντο. 
Η κακοσμία στο στόμα σας μπορεί να περιοριστεί, εάν κάνετε συχνές πλύσεις μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας με ένα μείγμα 1 κουταλιάς αλκοόλης που έχετε διαλύσει μέσα 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντου ή 2 γαρίφαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου