Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Επαγγελματικά μυστικά για να αποκτήσετε υπέροχα νύχια

nails

Το λαϊκό ρητό λέει ότι «τα χέρια είναι ο καθρέφτης της ψυχής». Δείξτε τη σωστή φροντίδα στα νύχια σας, ώστε να δείχνουν πάντα περιποιημένα και υγιή.

Η blogger του lovefordetails.wordpress.com Βασιλική Καρανζογιάννη σας δείχνει τον τρόπο:
Η φροντίδα

Η περιποίηση των νυχιών αποτελεί μια αρκετά σημαντική διαδικασία που καλώς ή κακώς δεν πρέπει να παραβλέπουμε.Εκτός από την εμφάνιση και την εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω, η σωστή υγιεινή τους συνιστά θέμα υγείας, καθώς τα χέρια έρχονται σε επαφή σχεδόν με όλα όσα μας περιτριγυρίζουν, συνιστώντας παράλληλα τον μεγαλύτερο φορέα μικροβίων, ενώ τα νύχια είναι μια από τις ευαίσθητες περιοχές του ανθρώπινου σώματος.
Η τυπική τους φροντίδα συνήθως γίνεται με αφορμή τη φροντίδα των χεριών. Συχνό πλύσιμο, κρέμες χεριών και προστασία από τον ήλιο και το κρύο είναι ό,τι κάνουμε για τα χέρια μας και, έτσι, και για τα νύχια μας. Η περιποίηση όμως των νυχιών μπορεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή διαδικασία, για την οποία δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά λεφτά, αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε και μόνες σας στο σπίτι. Γιατί στόχος δεν είναι μόνο το βάψιμο αλλά τα υγιή, λαμπερά και δυνατά νύχια.
Τι χρειάζεστε:
– Λίμα
– Buffer
– Ξυλάκια
– Base & top coat
– Βερνίκι
– Ξεκινήστε από το λιμάρισμα, το οποίο πρέπει να γίνεται πάντα προς την ίδια φορά, για να μην σπάνε τα ευαίσθητα νύχια. Το σχήμα που θα επιλέξετε εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας.
Tip: Περάστε λίγο ελαιόλαδο στις άκρες των νυχιών σας, για να μαλακώσουν τα επωνύχια σας (ή αλλιώς τα λεγόμενα πετσάκια).
– Σπρώξτε τα επωνύχια σας προς τα κάτω με το ειδικό ξυλάκι, με μαλακές και ελαφρές κινήσεις. Ιδανικά θα ήταν να μην τα κόψετε γιατί θα αφήσουν ακάλυπτη τη μήτρα του νυχιού, ενώ με αυτό τον τρόπο γίνονται πιο σκληρά και τραχιά.
– Με ένα buffer λειάνετε την επιφάνεια των νυχιών και αφαίρεστε από τις άκρες των νυχιών τα ξέφτια που άφησε η λίμα.
– Αν επιθυμείτε να τελειώσετε τη διαδικασία εδώ, χωρίς να εφαρμόσετε χρώμα στα νύχια σας, μην ξεχάσετε να βάλετε λίγη κρέμα χεριών για ένα πολύ μαλακό και ευχάριστο αποτέλεσμα.
– Αν θέλετε, ωστόσο, να τα βάψετε χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι με ασετόν για να απομακρύνετε όλα τα υπολείμματα και περιττά προϊόντα που έχουν απομείνει στην επιφάνεια κάθε νυχιού.
– Τοποθετήστε στη συνέχεια μια στρώση βάσης, απαραίτητη για να προστατέψει το νύχι από το χρώμα ενώ παράλληλα θα το θρέφει όσο αυτό θα είναι «καλυμμένο». Περάστε έπειτα δυο στρώσεις από το βερνίκι της αρεσκείας σας.
– Τέλος, περάστε το top coat που θα βοηθήσει στο γρήγορο στέγνωμα αλλά και θα παρατείνει τη διάρκεια του μανικιούρ.
Τα χρώματα
Επιλογή Νο1: Τι πιο συνηθισμένο αλλά και αγαπημένο παράλληλα για τον χειμώνα, από το μπορντό χρώμα στα νύχια.
1cb75c6d4243b4516cd091bb8bfc3f2c
Επιλογή Νο2: Βρείτε την ιδανική απόχρωση κόκκινου που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε χωρίς να νιώσετε κλασική και «παλιομοδίτικη».
58c5174cb125fb27382dd20e224700b5

Επιλογή Νο3: Αν αποφεύγετε το μαύρο, αλλά ταυτόχρονα σας αρέσουν οι dark αποχρώσεις, ένα σκούρο καφέ ή μοβ είναι η ιδανική επιλογή.
7f015a4d663859c990ee41f45975bd03

Επιλογή Νο4: Επειδή είναι χειμώνας αποκλείονται οι ανοιχτές αποχρώσεις; Και βέβαια όχι! Επίλεξε τα off white χρώματα για εμφανίσεις που απαιτούν «διακριτικότητα».
c3e7ff89d983d3bced5cf36e0abd51c7

Επιλογή Νο5: Φέτος, δεν γίνεται να μην φορέσετε έστω ένα βερνίκι με μεταλλικό εφέ. Αν η υπερβολή δεν είναι του στυλ σας, ορίστε μια κομψή εναλλακτική, που συνδυάζει την τάση με το «ήσυχο» αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου