Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ: ΟΕ, ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΟΛΕ... ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ!!!



Η Εθνική Παίδων πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος Παίδων που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 22 Μαΐου στην Βουλγαρία. Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με δυο ισοπαλίες κόντρα σε Ιρλανδία και Λευκορωσία και μια νίκη επί της διοργανώτριας Πολωνίας πήραν την πρόκριση ως πρώτοι από τον όμιλο τους.

Τα "παιδιά" του Βασίλη Γεωργόπουλου πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο και τώρα απαλλαγμένα από το άγχος στην τελική φάση θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να πάνε όσο πιο ψηλά μπορούν.

Το ταλέντο το έχουν εξάλλου και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος που θα σταματήσει το σύνολο της Εθνικής Παίδων το οποίο πάνω απ' όλα ξεχωρίζει γιατί είναι μια οικογένεια κάτι που έδειξε με τον καλύτερο τρόπο και στα γήπεδα της Πολωνίας.

Ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς

Την Πέμπτη το βράδυ με την λήξη του αγώνα με την Λευκορωσία στήθηκε ένα πανηγύρι από τους ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο με συνθήματα και πανηγυρισμούς όσο και στα αποδυτήρια με μπουγέλα προς όλους και φυσικά τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Πανηγύρι και μέσα στο πούλμαν με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να τραγουδούν συνθήματα για την μεγάλη πρόκριση στα τελικά και φυσικά την παρουσία τους στα γήπεδα της Βουλγαρίας.




Όλοι μια παρέα

Από την πρώτη στιγμή που συγκεντρώθηκαν μέχρι και την Παρασκευή που αναχώρησαν από την Πολωνία οι παίκτες της Εθνικής Παίδων όπως τονίζουν και όσοι τους συνόδεψαν αποδείκνυαν κάθε στιγμή ότι είναι μια μεγάλη παρέα ή μια μεγάλη οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξεως.

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι όλοι μαζί γιόρτασαν την Τρίτη τα γενέθλια του Κωνσταντίνο Κυρτζιαλίδη ο οποίος έσβησε την τούρτα-έκπληξη των συμπαικτών του και των μελών του προπονητικού τιμ.


Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης

Η κορυφαία 16άδα των Εθνικών Ομάδων που θα πάρουν μέρος στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων 2015 συμπληρώθηκε με την ολοκλήρωση των αγώνων κατάταξης και την πρόκριση εκτός της ελληνικής ομάδας και της διοργανώτριας Βουλγαρίας, στα τελικά (6-22 Μαΐου) της γειτονικής χώρας πήραν και οι Γαλλία, Ισπανία, Κροατία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιρλανδία, Αυστρία, Ρωσία, Αγγλία (κάτοχος), Σλοβενία, Τσεχία, Σκωτία, Γερμανία και Ιταλία.

Η κλήρωση της τελικής φάσης θα διενεργηθεί την Πέμπτη 2 Απριλίου και ώρα 17:00 στην πόλη Πομόριε και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος.

Σε ότι έχει να κάνει με την τελική φάση και τον τρόπο διεξαγωγής της θα καταρτιστούν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις δύο πρώτες από κάθε όμιλο να προκρίνονται στα προημιτελικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες έξι ομάδες του τουρνουά αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 , το οποίο θα διεξαχθεί το φθινόπωρο στη Χιλή.

Από δέκα ομάδες οι 18 ποδοσφαιριστές

Το παρών στα γήπεδα της Πολωνίας έδωσαν 18 ποδοσφαιριστές με εκπροσώπηση από 10 ομάδες. Την μερίδα του λέοντος την είχε ο Ολυμπιακός με πέντε παίκτες και τον ακολούθησε ο Ατρόμητος με τρεις ποδοσφαιριστές. Οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είχαν από δυο ενώ από έναν ποδοσφαιριστή είχαν οι Ξάνθη, Πανιώνιος, Αστ. Τρίπολης, Άρης ενώ υπήρξε και εκπροσώπηση από δυο ομάδων της Γερμανίας και συγκεκριμένα των Σάλκε και Μπόχουμ.

Τα παιδιά που μετείχαν στην αποστολή ήταν γεννημένα το 1998-99. Ο Μάριος Σιαμπάνης του ΠΑΟΚ, βασικός γκολκίπερ, του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν ο μοναδικός 99άρης τερματοφύλακας (28/9/1999).


Αρχηγός της ομάδας μας ήταν ο Στέφανος Ευαγγέλου του Πανιωνίου ο οποίος αγωνίζεται ως στόπερ και έπαιξε και στα τρία παιχνίδια του τουρνουά.

Τέλος ο μοναδικός ποδοσφαιριστής από τους 18 που έχει κάνει ντεμπούτο σε αγώνα Super League παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι ο Δημήτρης Λημνιός του Ατρόμητου.

Η αποστολή αποτελούνταν από τους:

Χρυσόστομο Ιακωβίδη (Άρης), Μάριο Σιαμπάνη (ΠΑΟΚ), Στέργιο Δοδοντσάκη (ΠΑΟΚ), Θωμά Τσιμπούκα (Ολυμπιακός), Ευστάθιο Λάμπρου (Ολυμπιακός), Κωνσταντίνο Κυρτζιαλίδη (Ολυμπιακός), Δημήτριο Νικολάου (Ολυμπιακός), Παναγιώτη Ρέτσο (Ολυμπιακός), Αλέξανδρο Κατράνη (Ατρόμητος), Σπυρίδων Νάτσο (Ατρόμητος), Δημήτριο Λημνιό (Ατρόμητος), Στεφάνος Ευαγγέλου (Πανιώνιος), Νικόλα Καραμήτο (Αστέρας Τρίπολης), Θεόδωρο Μίγγο (Παναθηναϊκός), Γιάννη Μπουζούκη (Παναθηναϊκός), Ευάγγελο Παυλίδη (Μπόχουμ), Ρετζίνο Καπτέλλι (Ξάνθη), Ιωάννης Τσίγγος (Σάλκε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου