Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Τραγωδία GermanWings: O Lubitz είχε σκίσει έγγραφο αναρρωτικής άδειας - Λάμβανε φαρμακευτική αγωγή

Τραγωδία GermanWings: O Lubitz είχε σκίσει έγγραφο αναρρωτικής άδειας - Λάμβανε φαρμακευτική αγωγή


Ένα σκισμένο έγγραφο αναρρωτικής άδειας που του είχε χορηγηθεί, βρέθηκε στο σπίτι του συγκυβερνήτη Andreas Lubitz, πρωταγωνιστή της αεροπορικής τραγωδίας με τη συντριβή του αεροσκάφους της GermanWings στις γαλλικές Άλπεις.

Η αναρρωτική άδεια είχε χορηγηθεί στον Lubitz για τις 24 Μαρτίου του 2015, ανήμερα δηλαδή της αεροπορικής τραγωδίας, σύμφωνα με την εισαγγελία της Γερμανίας. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι ο Lubitz επέλεξε να αποκρύψει αυτή τη «λεπτομέρεια» από την εργοδότρια εταιρεία του, τη Lufthansa, μητρική της GermanWings.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι κατά την έρευνα βρέθηκαν έγγραφα που δείχνουν ότι ο Αndreas Lubitz, o πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους της GermanWings λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

«Κατασχέθηκαν έγγραφα με ιατρικό περιεχόμενο που δείχνουν διαγνωσμένη νόσο και αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή από τους γιατρούς» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Lubitz «είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του. Δεν άφησε σημείωμα αυτοκτονίας. Από την μέχρι στιγμής έρευνα δεν υπάρχουν στοιχεία που να παραπέμπουν σε πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα για την ενέργειά του».

Το Reuters επικαλέστηκε πηγές της εισαγγελίας οι οποίες ανέφεραν πως το «γεγονός ότι υπήρχαν σκισμένα σημειώματα αναρρωτικών αδειών, οι οποίες ανέφεραν ότι δεν ήταν σε θέση να δουλέψει, οι οποίες μάλιστα ήταν πρόσφατες και ανάγονταν χρονικά και στην ημέρα της τραγωδίας, υποστηρίζουν την υπόθεση ότι ο ασθενής είχε αποκρύψει την αρρώστιά του από τον εργοδότη του και από τους συναδέλφους του».

Η Γενική Εισαγγελία ανήγγειλε ότι η εξέταση των εγγράφων που έχουν βρεθεί θα διαρκέσει μερικές ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου