Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Σοκολατένιος πειρασμός


Η σοκολάτα είναι χωρίς υπερβολή το αγαπημένο γλυκό των περισσότερων ανθρώπων. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και γίνεται ασπίδα κατά του βήχα και της ατονίας...


Οι κόκκοι κακάο περιέχουν σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών, που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη φθορά των κυττάρων και οδηγούν σε αλλοιώσεις προκαλώντας ακόμα και καρκίνο.

Η σοκολάτα προστατεύει την καρδιά. Τα φλαβανοειδή, τα οποία περιέχει, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και βελτιώνουν τη ροή του αίματος, αφού διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία. Μάλιστα, όσο πιο πολύ κακάο έχει μια σοκολάτα, τόσο μεγαλώνει η περιεκτικότητά της σε αυτά. Ειδικότερα, η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και συναγωνίζεται μάλιστα το κρέας για αυτές. Περιέχει όμως λιγότερα λιπαρά, ενώ η ποσότητα που περιέχει σε υδατάνθρακες είναι λίγο πιο χαμηλή από αυτή των οσπρίων.

Η βασίλισσα των γλυκών, η σοκολάτα είναι δικαίως το πιο πολύτιμο γλυκό αφού με τα συστατικά της, όπως τα φλαβανοειδή, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το σίδηρο μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα συστατικά για την καλή λειτουργία του.

Η σοκολατένια απόλαυση είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, αφήνοντας πλούσια γεύση και θετική ενέργεια.

post4life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου