Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Αυξήσεις - φωτιά έως και 25% στα τιμολόγια της ΔΕΗ





   

     Η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων φέρνει αυξήσεις έως και 25% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις εξοχικές κατοικίες. Πρόκειται για μνημονιακή δέσμευση της χώρας, η οποία θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο. 


Μέχρι τώρα ίσχυαν οι σταυροειδείς επιδοτήσεις για νοικοκυριά με κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο που τιμολογούνται με τιμή κάτω του κόστους, αλλά και για την αγροτική κατανάλωση που λαμβάνει επιδότηση. Σε αυτό το καθεστώς θέλει να βάλει τέλος η τρόικα.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, διευκρίνισε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργηθεί πλαίσιο ώστε οι αλλαγές να μην πλήξουν την πρώτη κατοικία.

Παράλληλα, θα αλλάξουν τα δεδομένα και για την αγροτική χρήση ρεύματος. Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την αγροτική κατανάλωση -γίνεται για όλο το 24ωρο χρέωση, με την κατά 40% χαμηλότερη τιμή του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ- η κυβέρνηση έχει πάρει παράταση από την Τρόικα μέχρι το τέλος του 2015, προκειμένου να εγκατασταθούν πρώτα οι «έξυπνοι» μετρητές.

Επωφελημένες σε ποσοστό 4-5% θα είναι μέσω της εφαρμογής του εν λόγω μέτρου μόνο οι εμπορικές καταναλώσεις μέσης ή χαμηλής τάσης που επιβαρύνονται με το κόστος των επιδοτούμενων τιμολογίων.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου