Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ AIDS!




Μέχρι σήμερα, μόνο ένας άνθρωπος πιστεύεται ότι κατάφερε να ξεπεράσει τον ιό HIV, ο Timothy Ray Brown, γνωστός στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα και ως "Ο ασθενής του Βερολίνου"..
.

Αλλεπάλληλες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί για να εξακριβωθεί το πώς ακριβώς νικήθηκε ο ιός HIV στην περίπτωση του Brown, αλλά δεν υπάρχουν οριστικές απαντήσεις. Τώρα, μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα των ΗΠΑ, έρχεται να ρίξει περισσότερο φως σε αυτή την τόσο κρίσιμη για την αντιμετώπιση της μάστιγας του AIDS υπόθεσης.



Ο Brown διαγνώστηκε με AIDS το 1995 και αφότου υποβλήθηκε σε αντιρετροϊκή θεραπεία επί δέκα χρόνια, διαγνώστηκε επίσης και με οξεία μυελοειδή λευχαιμία. Τότε, υποβλήθηκε σε θεραπεία με ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία, ενώ στη συνέχεια έλαβε και ένα μόσχευμα μυελού των οστών από έναν κατάλληλο δότη. Ο συγκεκριμένος δότης είχε επίσης μια μετάλλαξη που διακόπτει τη λειτουργία του γονιδίου CCR5, το οποίο επιτρέπει στον ιό HIV να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα.

Μόλις πέρυσι επιβεβαιώθηκε με νέες εξετάσεις ότι ο Brown έχει ιαθεί πλήρως από το AIDS, αφού ο ιός HIV δεν υπάρχει καθόλου στο αίμα του και έχουν περάσει περισσότερα από 5 χρόνια από όταν έκανε αντιρετροϊκή θεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου