Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


Θέμα: «Σύσκεψη με τους Προέδρους για τον Προγραμματισμό Έργων και Δράσεων»

     Ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την ωρίμανση των έργων που πρόκειται να υποβάλει για χρηματοδότηση ο Δήμος Πύδνας- Κολινδρού στο πρόγραμμα ΣΕΣ 2014-2019 (νέο ΕΣΠΑ).
      Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαγδάρη  η πρώτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των καθύλη αρμοδίων Αντιδημάρχων κ. Κώστα Κακάνη και Νίκου Τουλούπα και όλων των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

       Τα θέματα τα οποία εξετάστηκαν αφορούσαν στην καταγραφή των υπαρχόντων εγκαταστάσεων και δικτύων άρδευσης για κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα και στην υποβολή προτάσεων για τη  βελτίωση των συνθηκών άρδευσης με νέα έργα για τα οποία ο Δήμος προτίθεται να εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες ώστε να ενταχθούν για χρηματοδότηση στο ΣΕΣ 2014-2019 (νέο ΕΣΠΑ).
        Επίσης, έγινε προγραμματισμός για την καταγραφή όλου του κινητού εξοπλισμού του Δήμου που βρίσκεται στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και για τον έλεγχο  όλων των μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ που αφορούν δημοτικά κτίρια, εγκαταστάσεις του Δήμου, φωτισμό οδών και πλατειών, αντλιοστάσια κ.λ.π.)
         Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαγδάρης τόνισε ότι
« Σήμερα εγκαινιάζουμε στο Δήμο μας ένα νέο τρόπο για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων και των δράσεων. Βασικό στοιχείο αυτής της καινούργια αρχής είναι  η ουσιαστική συμμετοχή όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων που θα κατοχυρώνει το δημοκρατικό προγραμματισμό, την ισότιμη, ισόρροπη και συνολική ανάπτυξη του Δήμου μας. Οι συναντήσεις σαν τη σημερινή θα συνεχιστούν και για τον προγραμματισμό όλων των μεγάλων έργων για τα οποία θα εργαστεί ο Δήμος μας ώστε να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης όπως η ύδρευση, οι αποχετεύσεις , η οδοποιία, οι κοινωνικές και πολιτιστικές δομές κ.λ.π.»
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και κατέθεσαν προτάσεις για έργα καθώς και για την  τροποποίηση του κανονισμού άρδευσης  οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων κ. Λούκας Αναστάσιος, Πρόεδρος Δ.Κ. Αιγινίου, κ. Παπαργυρίου Δέσποινα, Πρόεδρος Δ.Κ. Κολινδρού,κ. Θεοδωρίδης Ιωάννης Πρόεδρος  Τ.Κ. Αλωνίων, κ. Νικολόπουλος  Κων/νος, Εκπρόσωπος Τ.Κ. Καστανίας ,κ. Ορφανίδης Κων/νος, Πρόεδρος Τ.Κ. Καταχά, κ. Αβραμίδου Μαρία, Πρ/δρος Τ.Κ. Μακρυγίαλου ,κ. Μπούμπουρας Αντώνης, Πρόεδρος  Τ.Κ. Μεθώνης, κ. Παπαδόπουλος Πασχάλης, Εκπρόσωπος Τ.Κ. Ν. Αγαθούπολης κ. Θεοχάρης Κων/νος, Πρόεδρος  Τ.Κ. Παλαιόστανης
κ. Σιδηρόπουλος Γεώργιος, Πρόεδρος  Τ.Κ. Π. Ελευθεροχώρι  κ. Χρυσοστόμου Γεώργιος,  Πρόεδρος  Τ.Κ. Πύδνας ,κ. Κακάνης Βασίλειος, Πρόεδρος  Τ.Κ. Ρυακίων ,κ. Γρηγοριάδης Πολυχρόνης, Πρόεδρος Τ.Κ. Σφενδάμης.


Γραφείο Τύπου Δήμου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου