Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Εννιά λόγοι που το μακιγιάζ σου δεν είναι ωραίο!









      Η προσωπική makeup artist της Μισέλ Ομπάμα, Καρλ Ρέι, μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για τέλειο μακιγιάζ. Δες ποια είναι τα λάθη που κάνεις και πώς μπορείς να τα διορθώσεις. 

Το ρουζ σου βρίσκεται στο λάθος σημείο

Ο ρόλος του ρουζ είναι να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι έχεις αναψοκοκκινισμένα μάγουλα. Επομένως πρέπει να βρίσκεται πάνω στα μήλα σου και λίγο παρακάτω. Δεν πρέπει να πλησιάζει πολύ στη μύτη σου και πρέπει να είναι αρκετά απαλό.

Βάζεις ένα καφέ eyeliner το οποίο σε δείχνει κουρασμένη

Το καφέ eyeliner κάνει τα μάτια σου να δείχνουν πιο κόκκινα και επομένως πιο κουρασμένα. Επέλεξε κάποιο eyeliner σε ένα άλλο χρώμα, όπως είναι το γκρι, το μπλε ή το μαύρο. Αυτές οι αποχρώσεις θα αναδείξουν το χρώμα των ματιών σου και θα σε κάνουν να φαίνεσαι πιο ξύπνια.

Τα φρύδια σου είναι πολύ τέλεια

Αν πρέπει να ζωγραφίζεις τα φρύδια σου γιατί για κάποιο λόγο δεν έχεις, τότε αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Αν, όμως, προσπαθείς να βάψεις αυτά που ήδη έχεις τότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία απόχρωση λίγο πιο ανοιχτή από τη φυσική σου. Γέμισε απλά τα κενά που έχεις στα φρύδια σου και μην τα κάνεις να δείχνουν τέλεια γιατί θα καταλήξουν να φαίνονται πολύ ψεύτικα.

Δεν βάζεις βάση και στο στήθος σου όταν αυτό είναι εκτεθειμένο

Αν φοράς κάτι που αφήνει ακάλυπτο μέρος του στήθους σου, τότε θα πρέπει να βάλεις βάση και σε εκείνο το σημείο. Διαφορετικά θα φαίνεται σαν να έχει δύο αποχρώσεις η επιδερμίδα σου. Άπλωσε λίγο μακιγιάζ στο λαιμό και στο στήθος σου για να είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα.

Το κονσίλερ σου είναι πολύ ανοιχτό

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να φωτίσεις την περιοχή κάτω από τα μάτια σου και στο να την κάνεις να λάμπει με λάθος τρόπο. Διώξε τους μαύρους κύκλους με ένα κονσίλερ στον τόνο του ροδακινί και έπειτα βάλε ένα άλλο κονσίλερ το οποίο ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σου - απλά είναι 1-2 τόνους λίγο πιο ανοιχτό.

Ξεχνάς τα αυτιά σου όταν βάζεις βάση

Είτε πρόκειται να αφήσεις τα μαλλιά σου κάτω είτε πρόκειται να τα πιάσεις σε μία αλογοουρά, είναι πολύ σημαντικό να βάζεις makeup και στα αυτιά σου. Με αυτόν τον τρόπο θα φαίνεται πιο ομοιόμορφο το μακιγιάζ σου.

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες σου φαίνεται ότι είναι ψεύτικες

Αν δεν έχεις κάποιον ειδικό να σου τις φοράει κάθε φορά, τότε θα πρέπει να προσέξεις πολύ να τις βάζεις όσο πιο κοντά στα μάτια σου γίνεται. Μόλις στεγνώνουν βάζε eyeliner από πάνω τους. Αυτό βοηθάει στο να μην καταλαβαίνει ο άλλος που αρχίζουν και που τελειώνουν.

Καλύπτεις τα σπυράκια σου με ένα κονσίλερ που είναι πολύ ανοιχτό

Όταν έχεις ένα σπυράκι θέλεις να το κρύψεις, όχι να στρέψεις όλα τα βλέμματα πάνω του. Επομένως, καλό θα είναι να χρησιμοποιείς κάποιο κονσίλερ που θα ταιριάζει πολύ στον τόνο της δικής σου επιδερμίδας.

Δίνεις έμφαση σε πολλά σημεία του προσώπου σου

Μερικές celebrities μπορούν να εμφανιστούν στο κόκκινο χαλί με smoky eye και κόκκινο κραγιόν και το αποτέλεσμα να είναι πολύ όμορφο αλλά στην πραγματική ζωή κάτι τέτοιο είναι λίγο υπερβολικό. Διάλεξε ένα σημείο του προσώπου σου και επικεντρώσου σε αυτό. Την επόμενη φορά διάλεξε κάποιο άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου