Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Προσοχή!! Απατεώνες εξαπατούν τηλεφωνικά τα θύματα τους στην Κατερίνη


Ξαναχτύπησαν, σύμφωνα με πληροφορίες,  οι απατεώνες στην Κατερίνη με το γνωστό σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας κόλπο που προσπαθούν κατά καιρούς να εξαπατήσουν τα θύματά τους, παίρνοντας τηλέφωνο ότι δήθεν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο βρίσκεται σε πρόβλημα και χρειάζεται χρήματα. 

Σκαρφιζόμενοι ολόκληρα σενάρια επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα θύματά τους και με διάφορα προσχήματα προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.
Μάλιστα, δεν διστάζουν να επικαλεστούν συγγενικά τους πρόσωπα που δήθεν τους χρωστούν χρήματα ή έχουν εισαχθεί λόγω ατυχήματος στο νοσοκομείο κ.λ.π.

Έτσι χθες μια γυναικεία φωνή που επικαλέστηκε μάλιστα ότι είναι πελάτισσα του ταξί κάλεσε μέσω τηλεφώνου έναν ταξιτζή να πάει σε ένα γραφείο στο κέντρο της Κατερίνης για να παραλάβει ένα δέμα.

Ο ιδιοκτήτης του γραφείου όμως, αφού πρώτα είχε δεχτεί το τηλεφώνημα των απατεώνων που ζητούσαν τα χρήματα, είχε καλέσει την αστυνομία και μόλις ο ταξιτζής παρέλαβε το δέμα, συνελήφθη από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν κρυμμένοι εκεί κοντά και περίμεναν.

Ο ταξιτζής βέβαια μετά από την ανάκριση αφέθηκε ελεύθερος, αφού οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι και ο ίδιος έπεσε θύμα των απατεώνων που προσπάθησαν να τον χρησιμοποιήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου