Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Χάνεται η απευθείας θέση στο Champions League


Μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα θα χάσει το προνόμιο να στέλνει τον πρωταθλητή της απευθείας στους ομίλους του Champions League!

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League και η πρόκριση της Μπεσίκτας επί της Λίβερπουλ, έδωσε στους Τούρκους τη 12η θέση στη βαθμολογία της UEFA και οριστικοποίησε την 13η θέση της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει πως οι γείτονες παίρνουν τη θέση της Ελλάδας στους ομίλους του Champions League της σεζόν 2016-17.



Έτσι, ο πρωταθλητής Ελλάδας της επόμενης σεζόν (2015-16), θα πρέπει να δώσει προκριματικά ώστε να εξασφαλίσει την παρουσία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, θα λάβει μέρος στον 3ο προκριματικό γύρο, το οποίο σημαίνει πως θα χρειαστεί να περάσει δύο γύρους (3ο προκριματικό και πλέι οφ) για να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους.

Αντίο και γιούχα για τον Ολυμπιακό
Η μοναδική περίπτωση να μπορέσει να προκριθεί απευθείας στους ομίλους, είναι αν ο κάτοχος του Champions League του 2016, αλλά και ο κάτοχος του Europa League του 2016 έχουν απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League από το πρωτάθλημα της χώρας τους.

http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου