Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Πρόγραμμα «Σεξουαλικότητα και Εφηβεία» από το Σ.Σ.Ν. Πιερίας στο Γυμνάσιο Κονταριώτισσας









       Δεδομένου ότι ο ανθρώπινος οργανισμός αποκτά την δυνατότητα αναπαραγωγής και την σεξουαλική επιθυμία σε αρκετά νεαρή ηλικία, ενώ δεν συνοδεύεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό με την ανάλογη πνευματική ωριμότητα, είναι αναγκαία η ενημέρωση των εφήβων πάνω στο θέμα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Έτσι την Τετάρτη 25-2-2015 στο Γυμνάσιο Κονταριώτισσας ο...

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Πιερίας πραγματοποίησε το πρόγραμμα «Σεξουαλικότητα και Εφηβεία» σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Μαθητές από τμήματα της Γ΄Τάξης ενημερώθηκαν από την ψυχολόγο του Γ.Ν. Κατερίνης κα. Αγγελική Τσαβέλη πάνω στο τι είναι σεξουαλικότητα, πότε είναι πνευματικά ώριμος ο άνθρωπος να προχωρήσει σε ανάλογες δραστηριότητες και με ποιο τρόπο πρέπει να αντιμετωπιστούν. Στη συνέχεια ο γυναικολόγος του Γ.Ν. Κατερίνης Δρ. Βασίλειος Τσιρώνης παρουσίασε στους μαθητές πληροφορίες για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα τους τρόπους αντιμετώπισης και τι υποχρεούται ο νέος να κάνει από την εφηβική ηλικία για να είναι προστατευμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου