Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Υπό έλεγχο η φωτιά στους Θρακομακεδόνες

(Φωτό αρχείου)

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η φωτιά στους Θρακομακεδόνες, στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Μεγάλους Αλεξάνδρου όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Σπύρος Σκιαδάς. Στην περιοχή επιχειρούν 2 αεροπλάνα, 2 ελικόπτερα 30 πυροσβέστες και 30 οχήματα. 

Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Αμφιάρειο στο Μαρκόπουλο Ωρωπού. Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος έχουν καεί ένα με δύο σπίτια αλλά και αυτοκίνητα, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξή της καθώς έχουν κοπάσει οι άνεμοι. Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Συλλόγου Δασοπροστασίας Γιώργο Χριστιανίδη η φωτιά ελέγχεται περιμετρικά. Ο κ. Χριστιανίδης κατήγγειλε ωστόσο, ότι δεν υπάρχει συντηρημένο δίκτυο υδροληψίας με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται το έργο των πυροσβεστών. 

Σε εξέλιξη φωτιά και στην περιοχή Άγιος Γεώργιος στο Κορωπί (Μαρκόπουλο Μεσογαίας) η οποία καιει δασική έκταση. "Έχουν καεί κάποιες υπαίθριες αποθήκες" είπε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης.

Ο κ. Κιούσης τόνισε ότι η φωτιά είναι σε καταστολή, υπάρχει όμως μια σημαντική εστία από υπαίθρια εγκατάσταση ξυλείας στην οποία δεν υπάρχει κανείς. Επί τόπου 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα.

Σε εξέλιξη φωτιά και στα Μέγαρα Αττικής, στη περιοχή Πευκενέας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου