Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αλλαγή ηγεσίας στη Eurobank


Τη νέα διοίκηση στη Eurobank ανακοίνωσε κατά την ετήσια γενική συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε το πρώην στέλεχος της Credit Suisse Χρήστος Μεγάλου, όπως είχε αποκαλύψει την Τρίτη τοEnet.gr.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας με τριετή θητεία ορίστηκε ο νυν μέτοχος της Coca-Cola 3E Γιώργος Δαυίδ ενώ μέλη εξελέγησαν οι: Μιχάλης Κολακίδης, Γιώργος Γόντικας, Τάκης Αράπογλου, Δημήτρης Παπαλεξόπουλο και Σπύρος Λορεντζιάδης.
Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του προς τους μετόχους, ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Νικόλαος Νανόπουλος, που βρέθηκε στο τιμόνι της Eurobank τα τελευταία 22 χρόνια, δήλωσε ότι η τράπεζα δεν κατάφερε να αντλήσει το απαιτούμενο 10% των κεφαλαίων από τους ιδιώτες μετά το ναυάγιο της συγχώνευσής της με την Εθνική.
«Η νέα διοίκηση θα κληθεί να εφαρμόσει νέο 5ετές επιχειρηματικό σχέδιο. Εφόσον οι αρχές δεν αποφασίσουν την συγχώνευση με την Εθνική, το σχέδιο θα προβλέπει προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων. Με βάση τις υπάρχουσες ενδείξεις υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή σε μελλοντική ΑΜΚ», είπε και επεσήμανε την αναγκαιότητα να διευκρινιστεί οριστικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα η τύχη της συγχώνευσης με την Εθνική Τράπεζα και εφόσον αποφασιστεί να μην πραγματοποιηθεί, το επιχειρησιακό σχέδιο θα πρέπει να προβλέπει την προσέλκυση ιδιωτικών, ποιοτικών κεφαλαίων, θεσμικών ή και στρατηγικών.
Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου τόνισε ότι για την Eurobank που θα παραμείνει, όπως είπε, διοικητικά ανεξάρτητη, είναι να επιστρέψει το συντομότερο σε ιδιωτικό καθεστώς.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου