Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του ασθενούς που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό για φακελάκι


Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του ασθενούς που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό για φακελάκι
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε ότι καρδιοχειρουργός του νοσοκομείου Ευαγγελισμός του ζητούσε χρήματα για να τον χειρουργήσει.

Την έρευνα θα διενεργήσει το Τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.Οι συγγενείς του ασθενούς, οι οποίοι θα εξεταστούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, καταγγέλλουν ότι ο θάνατος οφείλεται σε αμέλεια είτε από πλευράς του κατηγορούμενου για χρηματισμό ιατρού, είτε των ιατρών που τον χειρούργησαν.
Υπενθυμίζεται ότι ο ιατρός του Ευαγγελισμού κατηγορείται για το κακούργημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ' επάγγελμα και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα. Δεν αποκλείεται να ασκηθούν νέες διώξεις σε βάρος του γιατρού εάν διαπιστωθεί ότι ο θάνος τους ασθενούς οφείλεται στην καθυστέρηση του χειρουργείου επειδή του ζητήθηκε το φακελάκι.
Το χρονικό
Την Κυριακή, τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση με τον συνταξιούχο καρδιοπαθή, τον οποίο εκβίαζε για φακελάκι, καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού και αρνείτο επί 18 ημέρες να τον χειρουργήσει, αν δεν έπαιρνε τα χρήματα. Ο άτυχος συνταξιούχος χειρουργήθηκε τελικά αλλά λίγες ώρες αργότερα, έχασε τη μάχη μέσα στην εντατική.
Ο συνταξιούχος ναυτικός έζησε έναν απίστευτο Γολγοθά καθώς αμέσως μετά το έμφραγμα που τον οδήγησε στο νοσοκομείο, αντί να χειρουργηθεί άρχισε ένα σκληρό παζάρι με τον καρδιοχειρουργό που απαιτούσε να βάλει στην τσέπη «φακελάκι» με 1.500 ευρώ.
Οι συγγενείς του εκτιμούν ότι το διάστημα αυτό ήταν καθοριστικό για την πορεία της υγείας του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί που τελικά τον χειρούργησαν διαπίστωσαν ότι η κατάσταση της υγείας του ασθενούς ήταν πολύ επιβαρυμένη και θεώρησαν ότι ήταν θαύμα που βγήκε ζωντανός από το χειρουργείο.
Οι συγγενείς του 66χρονου επικοινώνησαν με το τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να τους ενημερώσουν ότι ο συνταξιούχος ναυτικός υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, όμως λίγες ώρες μετά κατέληξε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Οι αστυνομικοί ζήτησαν να γίνει νεκροψία -νεκροτομή καθώς και ιστολογική και τοξικολογική εξέταση.
«Την Κυριακή το πρωί πήγαμε τον είδαμε ήταν μια χαρά ο άνθρωπος, οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι όλα πήγαν πολύ καλά. Ζήτησε λίγο νερό λέει αφήστε θα του δώσουμε εμείς. Φύγαμε να πάμε στο σπίτι και πριν φτάσουμε στο σπίτι μας πήραν τηλέφωνο ότι ο ασθενής τελείωσε», δήλωσε ο ανιψιός του 66χρονου στο τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο ανιψιός του συνταξιούχου κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για φακελάκι, καθώς για 18 ημέρες καθυστερούσε την επέμβαση προκειμένου να πάρει τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου