Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Προειδοποίηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη στους απεργούς συνδικαλιστές της ΔΕΗ μέσω του ΣΚΑΪ.



VIDEO

Μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν «να παίζει με το μέλλον της χώρας» στέλνει η κυβέρνηση στους απεργούς συνδικαλιστές της ΔΕΗ.  Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του, με φόντο την επίταξη. 

Μιλώντας σήμερα Κυριακή στον ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης διεμήνυσε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και όποιος δεν τον τηρήσει θα υποστεί τις συνεπείς.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε απολύτως ορθή την απόφαση για επίταξη των εργαζόμενων και των υπηρεσιών τους καθώς θίγεται το συμφέρον της κοινωνίας.

«Ο τρόπος που θέλει να περάσει την απεργία ο Φωτόπουλος περνά την διαφωνία σε άλλο επίπεδο», τόνισε.

Στον ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά τους, εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι είναι δυνατόν να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 120 βουλευτών για να διεξαχθεί συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ.

Με αφορμή και τη στάση του ΚΚΕ, με non paper η Κουμουνδούρου υπενθύμισε την ψήφιση από τη Βουλή στις 11/6/2008 της Συνθήκης της Λισαβόνας και τη μετά από μία εβδομάδα, στις17/6/2008, διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή σχετικά με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα, όπου τότε είχαν κατατεθεί τέσσερις διαφορετικές προτάσεις και συνυπολογίσθηκαν αθροιστικά.

Ένταση επικράτησε το Σάββατο το απόγευμα έξω από την πύλη της Μονάδας του Αγίου Δημήτριου, στην Κοζάνη μεταξύ συνδικαλιστών και εργαζόμενων, με αφορμή το τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι από τη στιγμή που θα παραλάβουν τα φύλλα πορείας. 
«Έχουμε πέσει σε ένα γαϊτανάκι της αντιπολίτευσης που θέλει να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα της μικρής ΔΕΗ και δεν θέλει να αναδείξει ουσιαστικά θέματα» είπε στον σταθμό μας ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΔΣ της ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης.

Σε ερώτηση για τα φύλλα πορείας που θα λάβουν οι εργαζόμενοι είπε «θα τα πάρουμε και θα εκτιμήσουμε την κατάσταση». Πρόσθεσε ότι δε, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να προχωρήσουν σε άλλες μορφές δράσης. Ο κ. Καραλευθέρης είπε ακόμη ότι κατά την συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ θα προτείνει οι απόψεις τους να κατατεθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Καραλευθέρης ανέφερε ότι οι 14 μονάδες που είναι εκτός λειτουργίας δεν δημιουργούν μεγάλους κινδύνους και μεγάλες ελλείψεις. «Δεν έγιναν τεράστιες καταστροφές, ούτε μπλοκ άουτ» πρόσθεσε.

Για «αυταρχισμό και πολιτισμό και πολιτικό τσαμπουκά της κυβέρνησης» έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων της ΔΕΗ Γιώργος Μπίτζας, υποστηρίζοντας ότι «πάνε να στήσουν καρτέλ» στην ενέργεια.

Σημειώνεται ότι ούτε σήμερα αναμένονται διακοπές ρεύματος λόγω της χαμηλής ζήτησης. 
"Η απεργία ήταν υποκινούμενη"

«Η απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Σε όλους τους τόνους είχαμε πει ότι θα διαφυλαχθεί το δημόσιο συμφέρον υπογράμμισε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη

«Ο νόμος θα επιβληθεί. Υπάρχει κυβέρνηση, χώρα λαός, δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει ο συνδικαλιστής για την κυβερνητική πολιτική» διεμήνυσε. 
"Κανείς δεν μπορεί να κρατά ομήρους τους πολίτες"

«Δύσκολη, αλλά αναγκαία για την διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία της κοινωνίας, της οικονομίας, των επιχειρήσεων και του τουρισμού» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την κυβερνητική απόφαση για πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
"Αντισυνταγματικό πραξικόπημα η απόφαση για τη ΓΕΝΟΠ"

Για «αντισυνταγματικό πραξικόπημα» και «στρατιωτικού τύπου μέτρα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ.

"Η εκτελεστική εξουσία κουρελιάζει ξανά το Σύνταγμα"
Την κυβερνητική πρακτική των επιστρατεύσεων καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ. Όπως αναφέρει για ακόμη μια φορά μια επιστράτευση χρησιμοποιείται για να σταματήσει μια δίκαιη απεργία.

Η Συνομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της επιστράτευσης, συμπαρατάσσεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, και προαναγγέλλει ότι θα στηρίξει συνδικαλιστικά με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο τον αγώνα και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και των εργαζομένων στη ΔΕΗ.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/261525/georgiadis-gia-genop-o-nomos-tha-efarmostei-/#ixzz36ffZ2IIL
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου