Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Αργεντινή - Ολλανδία: Στα ημιτελικά χωρίς Μαραντόνα



Αργεντινή - Ολλανδία: Στα ημιτελικά χωρίς Μαραντόνα
Για πρώτη φορά στη μετά Ντιέγκο Μαραντόνα εποχή η Αργεντινή κατάφερε να φθάσει στην ημιτελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Οι «αλμπισελέστε» επιβλήθηκαν στα προημιτελικά του Βελγίου κι εξασφάλισαν έτσι την παρουσία της στις κορυφαίες τέσσερις ομάδες του φετινού Μουντιάλ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βραζιλία. Η τελευταία φορά που είχε πετύχει κάτι ανάλογο ήταν το 1990, ίσως στην πιο... μονοπρόσωπη εθνική Αργεντινής στα χρονικά, με τον Ντιεγκίτο να είναι συγκλονιστικός και να έχει, παράλληλα, στο πλευρό του τον Κλαούντιο Κανίγια, αλλά και τη «ρέντα» του τερματοφύλακα Σέρχιο Γκοϊκοετσέα στα πέναλτι.
Παράλληλα, με την επικράτησή της με 1-0, η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια ισοφάρισε το ρεκόρ διαδοχικών νικών σε Παγκόσμιο Κύπελλο, που είχε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του1986 με επιτυχημένο σερί πέντε νικηφόρων αποτελεσμάτων. Τότε, στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης του Μεξικού, η Ιταλία είχε καταφέρει να κρατήσει στο 1-1 την Αργεντινή και ακολούθησαν πέντε νίκες, με τελευταία στον τελικό με τη Δυτική Γερμανία. Η Αργεντινή έχει πλέον την ευκαιρία να καταρρίψει το ρεκόρ, αρκεί να καταφέρει να κερδίσει στα ημιτελικά κόντρα στην Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου