Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Συνελήφθη 28χρονος με χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας

ΕΛ.ΑΣ.


Συνελήφθη 28χρονος με χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας

Άλλη μια σημαντική υπόθεση παιδικής πορνογραφίας εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη ψηφιακή ανάλυση πληροφοριακού υλικού, προέκυψε ότι ο ανωτέρω δράστης φέρεται να κατέχει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στην οικία του, αρχεία (εικόνες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, εκ των οποίων και αρκετά με ανηλίκους κάτω των 15 ετών.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση δεδομένων και στοιχείων, ενώ εκδόθηκε παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης.
Από την μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, πρόεκυψε η εμπλοκή του προαναφερόμενου στην υπόθεση και χθες (25-5-2015), κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία δικαστικού λειτουργού, μετέβησαν στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, στην οποία βρισκόταν η μητέρα του.

Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης που εντοπίστηκαν στην οικία του 28χρονου και συγκεκριμένα στο δωμάτιο του, βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, εκ των οποίων και αρκετά με ονομασίες που παρέπεμπαν σε ανήλικα άτομα κάτω των δεκαπέντε (15) ετών.
Κατόπιν προφορικής εντολής της προϊσταμένης της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, δεν τηρήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, καθώς ο ανωτέρω νοσηλεύεται, μη έχοντας φυσική πρόσβαση το τελευταίο δεκαπενθήμερο, από τη στιγμή της κατ’ οίκον έρευνας, στα ψηφιακά μέσα που βρίσκονται στην οικία του.
Από τη νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Οκτώ (8) φορητές μονάδες αποθήκευσης (USB sticks).
· Επτά (7) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.
· Έντεκα (11) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.
Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
· Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
· Στέλνοντας e - mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBERKID.
· Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου