Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

H υποψήφια της Πολωνίας στη Eurovision ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι (φωτο-βίντεο)


p-1_35

Συγκίνηση προκάλεσε στις πρόβες στην Eurovision η ερμηνεία της 35χρονης τραγουδίστριας η οποία είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η Μόνικα Κουζίνσκα έμεινε παράλυτη από την μέση και κάτω έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα.
«Θεωρώ ότι η ερμηνεία μου είναι μια μαρτυρία προκειμένου να δηλώσω ότι δεν πρέπει να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να πτοείται και να ζούμε κάθε λεπτό της ζωής ακόμα και όταν εκείνη μας υποβάλλει σε μία δύσκολη δοκιμασία. Μετά το ατύχημά μου, το να τραγουδάω έγινε η αποστολή μου» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 35χρονη τραγουδίστρια.
m-1_34
Την 23η Μαΐου η Μόνικα Κουζίνσκα θα εκπροσωπήσει την Πολωνία με στόχο να «τραγουδήσει ένα μήνυμα εμψύχωσης» προς όλους τους ανθρώπους με αναπηρία.
Η Μόνικα Κουζίνσκα ξεκίνησε την καριέρα της το 1999 ενώ δύο χρόνια μετά, συνεργάστηκε με το δημοφιλές συγκρότημα Various Manx. Το 2002 το συγκρότημα κέρδισε στο Baltic Song Contest στη Σουηδία και πωλήσεις των δίσκων του εκτοξεύτηκαν. Το όνειρο της έγινε εφιάλτης τον Μάιο του 2006, όταν το όχημα που οδηγούσε ο αρχηγός του συγκροτήματος ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε ένα δέντρο. Η τραγουδίστρια τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη, υποβλήθηκε σε πολυάριθμες χειρουργικές επεμβάσεις όμως έμεινε ανάπηρη.
Η ίδια άργησε να αναρρώσει. Πέντε χρόνια μετά, επέστρεψε στη σκηνή. Εβγαλε τον πρώτο της σόλο δίσκο το 2012 με τίτλο Ocalona (Διασωθείσα).
moo-2
«Δίστασα όταν μου πρότειναν να συμμετάσχω στη Eurovision. Δεν μου αρέσουν οι διαγωνισμοί τραγουδιών. Ομως αμέσως μετά σκέφτηκα ότι ήταν ένας τομέας όπου μπορούσα να δράσω με ευρύτερο τρόπο. Τα πάντα έχουν ένα νόημα στη ζωή και η ζωή μας προσφέρει διαφορετικά δώρα» εξήγησε η ίδια.
moo-3
Στο διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Βιέννη, με σύνθημα «οικοδομούμε γέφυρες» (Building Bridges), η 35χρονη έγραψε με το σύζυγό της το τραγούδι «Στο όνομα της αγάπης» (In the name of love).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου