Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Βιεννέζικη βασιλόπιττα ΣΥΝΤΑΓΗ

Περιγραφή

Ειναι μια πολυ νοστιμη βασιλοπιττα με πλουσια γευση. Ενω χρειαζεται αρκετα υλικα, ειναι ευκολη στην κατασκευη της. Θα ενθουσιασει και τους πιο απαιτητικους.
Βιεννέζικη βασιλόπιττα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 βιταμ
  • 3 αβγα
  • 2 κουπες ζαχαρη
  • 1 κ γ μπεικιν
  • 3-4 βανιλλιες
  • 4 κ. σ. καρυδοψυχα
  • 4 κ. σ. αμυγδαλοψυχα
  • 4 κ. σ. τριμενη κουβερτουρα
  • 4 κ. σ. σταφιδες ξανθες
  • 4 κ. σ. ινδικη καρυδα
  • 1 κεσε γιαουρτι
  • 1 κ. γ. ξυσμα λεμονιου
  • 1 κ. γ. ξυσμα πορτοκαλιου
  • 1/2 κουπα χυμο και απο τα δυο
  • 500 γραμ αλευρι φαρινα
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Εποχιακά
Μέθοδος
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Χτυπάμε το βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Βήμα 2
2) Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βήμα 3
3) Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξύσματα.
Βήμα 4
4) Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Βήμα 5
5) Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι. Δεν πολυχτυπάμε. Ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 6
6) Δεν ξεχνάς πού και πού να σταματάς το μίξερ και να μαζεύεις από τα πλαινά του κάδου ό,τι έχει μαζευτεί, ώστε να έχεις σωστά ανακατεμένο μείγμα.
Βήμα 7
7) Αφού ρίξεις όλο το αλεύρι, σταματάς το μίξερ και ρίχνεις τα ξηροκάρπια
Βήμα 8
8) και ανακατεύεις.
Βήμα 9
9) Βάζεις σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις στους 160 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα (ξέρεις το τεστ: βυθίζεις ένα μαχαίρι στο κέικ και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Αυτό το κάνεις μετά τα 45 λεπτά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου