Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Γίνε η βασίλισσα του ρεβεγιόν


<strong style= color: rgb(128, 0, 128); font-size: 14px; >ΑΝ ΚΑΛΕΙΣ ΕΣΥ</strong>  <strong style= color: rgb(128, 0, 128); font-size: 14px; >Τα βασικά:</strong> Την ημέρα αυτή, η πιο ενδεδειγμένη πρότα
Μία μέρα και σήμερα για την ωραιότερη βραδιά του χρόνου. Του προηγούμενου αλλά και του επόμενου... Με την ευκαιρία, ρίξε μια ματιά στις συμβουλές της Μπάρμπρα Κάρτλαντ (Barbara Cartland) για να λάμψεις όσο καμία άλλη την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είτε ως οικοδέσποινα, είτε ως καλεσμένη. Η γκουρού των καλών τρόπων, η οποία παρεμπιπτόντως πέθανε το 2000 σε ηλικία 98 ετών, παραμένει πάντα εύστοχη και επίκαιρη. Καλή επιτυχία λοιπόν..








Τα βασικά: Την ημέρα αυτή, η πιο ενδεδειγμένη πρόταση είναι ένα κοκτέιλ πάρτι με μπουφέ και φυσικά πολύ ωραία μουσική. Βασική προϋπόθεση είναι μόνο να καλέσεις όλους τους φίλους σου την ίδια μέρα ώστε να αποφύγεις παρεξηγήσεις του τύπου "Α, εμένα με σκέφτηκε μετά". Όρισε ως ώρα προσέλευσης τις 11 το βράδυ, και φρόντισε να ξεκαθαρίσεις από την αρχή ποιοι και πόσοι καλεσμένοι σου θα έρθουν μετά την αλλαγή του χρόνου, ώστε να μην κάνεις λάθος στις προμήθειες.

Ποιους θα καλέσεις: Κάνοντας τη λίστα με τους καλεσμένους σου, φρόντισε να μην ξεφύγεις από τον γενικό κανόνα που θέλει το 50% από αυτούς να γνωρίζονται ήδη μεταξύ τους. Ανάλογα με τον χώρο που διαθέτεις, ένας συνδυασμός συγγενών, συναδέλφων, φίλων και γειτόνων θα ήταν ιδανικός.

Απέφυγε τις υπερβολές: Μην μπεις στη διαδικασία του "κάνω πολλά για να εντυπωσιάσω" γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ξοδευτείς άδικα, αλλά και να χάσεις την ουσία. Κράτα τα πάντα απλά και όμορφα. Άσε που μπορεί να φέρεις και σε δύσκολη θέση όσους από τους καλεσμένους νιώσουν ότι εκείνοι δεν θα είχαν τη δυνατότητα ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι να σε φτάσουν.

Αν δεν περισσέψει δεν φτάνει: Έτσι έλεγαν οι παλιοί και κάτι ήξεραν κυρίως αν το θέμα ήταν το ποτό σε πάρτι. Άρα, φρόντισε να έχεις, πάγο, ποτά και φυσικά ποτήρια, πολλά ποτήρια για να είσαι σίγουρη.

Φαγάκι τσιμπητό: Εντάξει το ποτό. Όσο για το μπουφέ, προτείνεται ένας συνδυασμός από λιχουδιές που τρώγονται με το χέρι. Μπορείς να τα κάνεις μόνη ή να στραφείς σε ένα οικονομικό catering για να σε βοηθήσει.

Τα παιδία ΔΕΝ παίζει: Όσο και να αγαπάς τα παιδάκια σου, πράγμα που ισχύει και για όλους τους φίλους ή γνωστούς σου, όταν αποφασίζεις να κάνεις ένα πάρτι ενηλίκων, τα βλαστάρια σου -και όλων των άλλων- πάνε για ύπνο νωρίς. Αν νιώσεις ότι δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, φρόντισε το κάλεσμά σου να είναι ξεκάθαρα μεταμεσονύκτιο. Μετά την αλλαγή του χρόνου. Ξεκαθάρισέ το και στους καλεσμένους τους, δίνοντάς τους φυσικά την επιλογή, αν θέλουν να έρθουν μετά τις 12.

Κάτι να ξυπνήσουμε: Εκτός από το αλκοόλ, καλό είναι να έχεις φροντίσει να προσφέρεις καφέ σε όποιον το θελήσει, όποια ώρα και αν είναι αυτή.

Τελευταίες πινελιές: Μην αφήνεις τίποτα από ότι μπορεί να είναι έτοιμο ακόμη και μέρες νωρίτερα για την τελευταία στιγμή. Μόνο άγχος θα κερδίσεις έτσι και σίγουρα δεν το θέλεις. Το τελευταίο πράγμα που θα κάνεις είναι αφού είναι όλα έτοιμα, ένα ντουζάκι, ντύσιμο και... στόλισμα. Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου