Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Στη Νιγηρία απαγορεύεται η εκτός έδρας νίκη!


Συνιστά παγκόσμιο φαινόμενο το γεγονός πως στη Νιγηρία σπανίως σημειώνονται εκτός έδρας νίκες! Διαβάστε τους λόγους. Οι απειλές, οι δωροδοκίες και τα απίθανα στατιστικά!

Πιο συχνά πέφτουν μετεωρίτες στη γη παρά οι φιλοξενούμενοι στη Νιγηρία γλιτώνουν την ήττα.


Μόλις μία ομάδα κατάφερε να σημειωσεί τρεις εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην αφρικανική χώρα.

Πρόκειται για την Κουάρα Γιουνάιτεντ (3-4-12), η οποία μάλλον τιμωρήθηκε για το ποδοσφαιρικό της θράσος τερματίζοντας στην 17η θέση που σήμανε τον υποβιβασμό της!

Ακόμη και η πρωταθλήτρια Κάνο Πίλαρς σημείωσε μόλις δύο νίκες μακριά από την έδρα της (2-2-15). Αντίθετα στο “σπίτι” της έσπασε τα κοντέρ με το εκπληκτικό... 18-1-0!

Γιατί όμως οι Nιγηριανοί σύλλογοι αδυνατούν να νικήσουν εκτός έδρας;

Οι γηπεδούχοι κάνουν το παν για να νικήσουν. Δωροδοκούν και απειλούν τους διαιτητές. Το πρωτάθλημα είναι ένα αστείο”, εξηγεί ο Νιγηριανός δημοσιογράφος Oλαβασία Οκελέγι.

Σε ανάλογο ύφος και ο εκπρόσωπος των Ντόλφινς (πρώην ομάδα του Αμπνούλ Ατζαγκούν του Παναθηναϊκού), Τσίνα Ακέρου.

Οι διαιτητές με το που ανοίγουν την πόρτα του ξενοδοχείου βρίσκονται ανάμεσα σε οπλισμένους άνδρες, οι οποίοι τους προειδοποιούν για τις συνέπειες που θα υπάρξουν σε περίπτωση που οι γηπεδούχοι δεν νικήσουν. Κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα Νιγηρίας διαθέτει ένα σύνολο οπαδών που αποκαλούνται 'τα παιδιά της περιοχής'

Σκοπός τους είναι να απειλούν και να επηρεάζουν τους διαιτητές. Αν το αποτέλεσμα στο ημίχρονο δεν είναι το επιθυμητό ο συγκεκριμένος σύνδεσμος επισκέπεται στην ανάπαυλα τα αποδυτήρια”.

Ο Γκμπένγκα Ελεγκμπελέγιε πιστεύει πως η FIFA αγνοεί συστηματικά τους Νιγηριανούς διαιτητές λόγω της διαφθοράς αλλά και του χαμηλού επιπέδου του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι οδηγούν τους διαιτητές στο ξενοδοχείο και τους προσφέρουν φαγητό. Πως να είναι αντικειμενικοί στα σφυρίγματα τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου