Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΔΝΤ: Μετά τις ευρωεκλογές η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα


ΔΝΤ: Μετά τις ευρωεκλογές η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα

Στις 30 Μαΐου η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ταμείου, δήλωσε ο Τζέρι Ράις - Αρνήθηκε να απαντήσει αν οι εκλογές θα αποτελέσουν «απειλή» για την εφαρμογή του προγράμματος

Μετά τις ευρωεκλογές θα αποφασίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Τζέρι Ράις μιλώντας την Πέμπτη στους δημοσιογράφους.


Η επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για το θέμα της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου δήλωσε ο Ράις, πέντε ημέρες, δηλαδή, μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται το ταμείο να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευσης της δόσης ύψους 3,5 δισ. προς την Ελλάδα.

Ο κ. Ράις ρωτήθηκε, επίσης, για το αν οι εκλογές της 25ης Μαΐου αποτελούν «απειλή» για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος αλλά αρνήθηκε να απαντήσει.

Επίσης, σε ερωτήσεις για «δημοσιεύματα-αποκαλύψεις», ειδικά για το δημοσίευμα της Φαϊνάνσιαλ Τάιμς περί «σχεδίου Z» το 2012 και αν το ΔΝΤ είχε κάποιο σχέδιο για «ενδεχόμενο εξόδου» της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.

Ο κ. Ράις τόνισε ότι «πάγια αρχή» του Ταμείου είναι να μη σχολιάζει δημοσιεύματα, ούτε απάντησε στο αν το ΔΝΤ έλαβε μέρος σε συναντήσεις που να αφορούν το «σχέδιο Ζ», υπογραμμίζοντας ότι αποστολή του Ταμείου είναι ο «καταρτισμός σχεδίων για την αντιμετώπιση κρίσεων» και να «παρέχει συμβουλές» στα μέλη του.

Στην επιμονή των δημοσιογράφων γύρω από το όλο θέμα, επισήμανε: «Δεν ξέρω κανένα τέτοιο σχέδιο». Σε ερώτηση αν υπήρχε ή αν υπάρχει κάποιο σχέδιο του ΔΝΤ για το «ενδεχόμενο διάσπασης» της ευρωζώνης, απάντησε: «όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου