Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Είστε αλλεργικοί; Αυτό το σχέδιο δράσης θα σας σώσει

sneeze
Πάσχετε από αλλεργίες; Μάθετε τα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τα αλλεργιογόνα.
Στο σπίτι: Γύρη και άλλα αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα
* Τοποθετήστε air condition: Φιλτράρει τον αέρα που εισέρχεται και ξηραίνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού, προστατεύοντας από τους μύκητες και τα ακάρεα της σκόνης. Τα αποτελεσματικά κλιματιστικά διατηρούν τα
επίπεδα υγρασίας ανάμεσα στο 30 και 40%. Για να παρακολουθεί΄τε τα επίπεδα υγρασίας στον αέρα του σπιτιού σας, αγοράστε ένα μετρητή υγρασίας. Αν η ένδειξη είναι πάνω από 50% με το κλιματιστικό να δουλεύει, το μηχάνημα που έχεις ίσως να μην είναι αρκετά δυνατό.
* Βάλτε έναν ιονιστή: Μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις αν έχει φίλτρο HEPA, πολύτιμο για την απομάκρυνση τον μικροσκοπικών αερομεταφερόμενων σωματιδίων. Αποφύγετε τους ιονιστές όζοντος· η υπερβολική ποσότητα όζοντος είναι μέσο μεταφοράς αλλεργιογόνων.
Στην κρεβατοκάμαρα: Ακάρεα σκόνης
* Πλένετε τα σκεπάσματα: Χρησιμοποιείτε λινά και βαμβακερά υφάσματα και φροντίστε να τα πλένετε κάθε βδομάδα σε νερό, τουλάχιστον στους 60 βαθμούς.
* Καλύψτε: Μελέτες καταδεικνύουν ότι τα υποαλλεργικά καλύμματα στρωμάτων εμποδίζουν τα ακάρεα σκόνης να μεταφερθούν στην ατμόσφαιρα.
Στο σαλόνι: Ακάρεα σκόνης και αλλεργιογόνα κατοικιδίων
* Σκουπίστε έξυπνα: Επενδύστε σε μια καλή ηλεκτρική σκούπα που έχει φίλτρο HEPA ή διπλές σακούλες.
* Διώξτε τις τρίχες: Το εξάρτημα στην ηλεκτρική σκούπα που προορίζεται για τους τοίχους μπορεί να αφαιρέσει τις τρίχες από τα έπιπλα. Ωστόσο, προσπαθήστε όσο μπορείτε να κρατάτε τα κατοικίδια μακριά.
Στο μπάνιο: Μούχλα
* Τρίψτε τις γωνίες: Καθαρίστε τις γωνίες της μπανιέρας μια φορά τη βδομάδα με ένα καθαριστικό διάλυμα που περιέχει 5% χλώριο και μικρή ποσότητα απολυμαντικού. Φροντίστε να είναι πάντα ανοιχτό το σύστημα εξαερισμού όταν κάνετε ντους. Αν δείτε μούχλα στον τοίχο, αφαιρέστε τη άμεσα.
* Δώστε προσοχή στο πάτωμα: Καθαρίζετε τα χαλάκια με ζεστό νερό μια φορά τη βδομάδα και βεβαιωθείτε ότι στεγνώνουν ανάμεσα στις χρήσεις.
Στην κουζίνα: Κατσαρίδες και ποντίκια
* Μην αφήνετε ψίχουλα: Καθαρίζετε τακτικά κάτω από την κουζίνα, το ψυγείο και την τοστιέρα, όπου συνήθως μαζεύονται ψίχουλα και υπολείμματα φαγητού. Μην αφήνετε τα πιάτα στο νεροχύτη και κρατάτε το φαγητό καλά σφραγισμένο.
* Απαγορεύστε την είσοδο: Στεγανοποιήστε τις περιοχές απ’ όπου μπορούν να εισέλθουν τα έντομα (τοίχους, παράθυρα και ρωγμές στο πάτωμα).

Το μυστικό

Να θυμάστε πως ο τρόπος αντιμετώπισης της αλλεργίας βασίζεται στο τρίπτυχο ‘αποφυγή, φαρμακευτική θεραπεία, ανοσοθεραπεία’
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου