Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013


Πρώτα η σωτηρία, μετά τα πλέι οφ!

Ο Έβαλντ Λίνεν περιμένει δύο νίκες στους αγώνες απέναντι στον Πλατανιά και στον Παναθηναϊκό και μόνο αν αυτές επιτευχθούν θα επιτρέψει στους ποδοσφαιριστές του να ονειρεύονται κάτι περισσότερο όπως η συμμετοχή στα πλέι οφ.
Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δέχθηκαν βροχή ερωτήσεων τις τελευταίες ημέρες για το αν θα πρέπει, μετά τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, να κοιτάζουν ψηλότερα. Οι περισσότεροι εξ αυτών απάντησαν με το αυτονόητο... «γιατί όχι αν συνεχίσουμε έτσι;».









Ο Έβαλντ Λίνεν ωστόσο έχει διαφορετική άποψη. Δεν θέλει ούτε να ακούει και δεν πρόκειται να δεχθεί άλλες τέτοιες συζητήσεις μέχρι η Ένωση να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα.

«Όταν θα τους ρωτούν για τα πλέι οφ, εκείνοι κανονικά πρέπει να απαντούν ότι... ακόμα δεν σωθήκαμε» ήταν τα λόγια του γερμανού τεχνικού στους άμεσους συνεργάτες του στην ΑΕΚ, τα οποία ενισχύθηκαν σημαντικά από το μεγάλο διπλό του Πλατανιά επί του ΟΦΗ το οποίο αλλάζει κατά πολύ την κυριακάτικη αποστολή της Ένωσης στα Χανιά.
«Είδατε τον Πλατανιά; Φαντάζομαι πως ναι... Ξέρετε ότι θα μας περάσει στη βαθμολογία αν μας νικήσει; Φαντάζομαι επίσης πως ναι. Νικήστε τον, κάντε το ίδιο μετά με τον Παναθηναϊκό και τότε θα δούμε αν μπορούμε να μιλάμε για κάτι περισσότερο» είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Λίνεν ενόψει του αγώνα της Κρήτης. Και η σχετική ομιλία ίσως γίνει σήμερα καθώς ο έμπειρος τεχνικός θέλει να «σφυγμομετρήσει» τους παίκτες πριν από το ματς με τον Πλατανιά.
Ο Γερμανός θέλει να διατηρήσει χαμηλά τους τόνους, είναι λογικό να σκέφτεται ότι δεν θέλει και πολύ περισσότερο από 1-2 αναποδιές για να γυρίσει τούμπα η κατάσταση, γι αυτό και θα θυμίσει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ότι η πρώτη και βασική αποστολή τους δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
«Μπράβο, είστε επαγγελματίες»!
Εν τω μεταξύ, τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης ήταν πολύ καλύτερα από την προηγούμενη φορά και ο Λίνεν τους απένειμε τα εύσημα εμφανώς ικανοποιημένος.
Την πρώτη φορά που ο Εβαλντ Λίνεν έπιασε στα χέρια του αριθμούς και δείκτες από τις αιματολογικές εξετάσεις των παικτών της ΑΕΚ, ήθελε να γκρεμίσει τους τοίχους γύρω του. «Δεν είναι αυτή εικόνα επαγγελματιών ποδοσφαιριστών» είχε πει τότε, προφανώς επειδή δεν είχε και σαφή εικόνα για την ελλιπέστατη σίτιση πολλών εξ αυτών.
Την Τρίτη (19/2) ωστόσο, τα μάτια του αντίκρισαν αποτελέσματα τα οποία τον έκαναν να χαμογελάσει! «Δείξατε επαγγελματισμό, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, είναι εμφανές πλέον ότι προσέχετε πολύ περισσότερο τους εαυτούς σας» είπε ο Λίνεν στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που πλέον ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα και τις οδηγίες του αυστηρού (ειδικά στα θέματα διατροφής) γυμναστή της ομάδας Γιώργου Πήδουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου