Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

«Διαθέσιμοι» από αύριο 2.000 εκπαιδευτικοί. «Γιατί κύριε;»


 
  
     Μαύρη εβδομάδα ξεκινά σε λίγες ώρες για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα της Ελλάδας, με τους 2.000 καθηγητές που θα τεθούν από αύριο Δευτέρα 22/7 σε καθεστώς διαθεσιμότητας να «εγκαινιάζουν» ένα τοπίο στην εκπαίδευση το οποίο δεν τρομάζει μόνον τα μέλη της αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, την οποία εν τέλει υπηρετούν.


Οι υπό διαθεσιμότητα καθηγητές φέρονται να είναι τεχνικών ειδικοτήτων που «καταργήθηκαν» από τα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια, βάσει του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Ωστόσο η ΟΛΜΕ αποφάσισε να δώσει άλλη μια απάντηση μπροστά στις πρακτικές της Κυβέρνησης, έχοντας προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της στο Σύνταγμα, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Από τις οργανικές θέσεις οι οποίες θα χαθούν οριστικά, 388 θα αφορούν την ειδικότητα της Νοσηλευτικής, 335 της Βρεφονηπιοκομίας και 211 της Αισθητικής.

Με την κατάργηση των παρεχόμενων Ειδικοτήτων Επαγγελμάτων καταργούνται 50 κλάδοι ειδικοτήτων εκπαιδευτικών και αντίστοιχα τίθενται σε διαθεσιμότητα το σύνολο των 296 καθηγητών αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 218 από το σύνολο των 844 καθηγητών αποφοίτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 1.968 από το σύνολο των 9.420 καθηγητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με όσα έχει διαμηνύσει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πάνω από τους μισούς εκπαιδευτικούς θα απορροφηθούν σε δομές και υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, αφού η πλειονότητα των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν αφορούν τον τομέα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου