Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Αποδοκιμασίες και μπουκάλια με νερό για τον Άδωνι Γεωργιάδη





Αντιμέτωπος με εργαζόμενους και διαδηλωτές βρέθηκε  ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι, που νωρίτερα τον είχαν κηρύξει "ανεπιθύμητο" είχαν μπλοκάρει τις πύλες, με αποτέλεσμα να μπει από την πίσω πόρτα, συνοδεία ανδρών της ΥΜΕΤ.
Κατά τη διάρκεια των διαπληκτισμών ένα μπουκάλι με νερό... προσγειώθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος πάντως... γλίτωσε τον καφέ που συνόδευε το νερό.

Μετά το συμβάν, ο υπουργός μίλησε στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου, όπως ήταν προγραμματισμένο, και αποχώρησε πάλι από την πίσω πόρτα, συνοδευόμενος από αστυνομικές δυνάμεις.

«Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου θλίψη για το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν την ιδιοκτησία των νοσοκομείων», ανέφερε σε δηλώσεις του στον BHMA 99,55 ο υπουργός Υγείας.

«Σε καμία περίπτωση δεν τους στερώ το δικαίωμα και να διαμαρτυρηθούν και να μην με συμπαθούν και να μην με θέλουν υπουργό. Πιστεύω όμως ότι είναι αδιανόητο να απαγορεύουν στον υπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο, το οποίο είναι υπό την εποπτεία του. Αυτό είναι αμφισβήτηση του πολιτεύματος και, δεύτερον, ότι - όπως και να έχει - είναι αδιανόητο να ασκούν βία πάνω στον υπουργό», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι αυτό που συνέβη εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το σημερινό επεισόδιο στο Αττικό Νοσοκομείο. «Είναι καθαρά η έκφραση της βίας από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ο οποίος νομίζει ότι έχει το μονοπώλιο στην έκφραση γνώμης στη χώρα. Εγώ δεν τους φοβάμαι, γι' αυτό στάθηκα απέναντί τους. Πιστεύω ότι στη χώρα αυτή έχουμε όλοι δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας», κατέληξε ο υπουργός Υγείας. 






Αντίδραση Κεδίκογλου

Για απαράδεκτη και καταδικαστέα επίθεση στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη έκανε λόγο από τη Βουλή ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Σίμος Κεδίκογλου.

«Απίστευτη επίθεση από άτομα που φώναζαν το γνωστό ανατριχιαστικό σύνθημα για το Μελιγαλά. Καλώ όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι θιασώτες της βίας δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατική μας κοινωνία», σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου. 




"Ανεπιθύμητο πρόσωπο ο Άδωνις Γεωργιάδης" 

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του Αττικού νοσοκομείου καταδικάζει, με ανακοίνωση της, την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτύρονταν ενάντια στην επίσκεψη-παρωδία του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, καταγγέλλουν τη διοίκηση του νοσοκομείου (Διοικητή, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ορισμένους Πανεπιστημιακούς καθηγητές) που νομιμοποίησαν την είσοδο των ΜΑΤ σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δέχτηκαν να συνομιλήσουν μαζί του σε συνθήκες βίας και τρομοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι ο υπουργός Υγείας είναι «ανεπιθύμητος  στο Αττικό της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού. Γι’ αυτό μπήκε στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα και μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5-10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15-20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλλαν στο νοσοκομείο».

Στην ανακοίνωση της η συνέλευση των εργαζομένων σημειώνει επίσης ότι «τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, αντιστρέφοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα, διαδίδουν ότι ο υπουργός “χτυπήθηκε” από τους εργαζόμενους. Είναι τόσο ψεύτες που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνησή μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου