Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, δηλώνει ο Κουβέλης


«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Αλλαγή πολιτικών χρειάζεται» δηλώνει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης,


Ο κ. Κουβέλης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξει νομοσχέδια της κυβέρνησης, χάριν, όπως λέει, της πολιτικής σταθερότητας.

«Η ΔΗΜΑΡ είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Εμείς δεν συνδέουμε την υπευθυνότητα με τον συντηρητισμό ή την προοδευτική προοπτική με τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό και την υπεράσπιση παθογενειών του παρελθόντος», σημειώνει.

Ο κ. Κουβέλης δηλώνει, ακόμα, ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίζουν τη ΔΗΜΑΡ πάρα πολλά».
Στο μεταξύ την έντονη αντίδραση της για την τοποθέτηση του γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου «Ή ψηφίζετε ή εκλογές τον Αύγουστο», προς τους βουλευτές της συγκυβέρνησης κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, εκφράσει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

«Η απειλή του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, κ. Τάκη Μπαλτάκου ότι εάν κάποιο νομοσχέδιο, που είναι κρίσιμο και καίριο δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα το πρωί θα προκηρυχθούν εκλογές, δείχνει μια νοοτροπία ακύρωσης του κοινοβουλευτικού διαλόγου και επιβολής "πειθαρχίας" στους βουλευτές», αναφέρεται.

«Η θέση αυτή καταγράφει τη λογική ότι η πολιτική σταθερότητα ταυτίζεται με την απόλυτη συμφωνία με την τρόικα, γεγονός που προφανώς ακυρώνει κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα», προστίθεται.

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου