Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...


Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...

Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...

Ο Καζαμίας 2014 από τους... αστρολόγους - μελλοντολόγους του autogreeknews.gr περιλαμβάνει πολλές προβλέψεις κοινωνικού, πολιτικού και φυσικά αυτοκινητιστικού περιεχομένου, που ανήκουν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Τώρα αν σε κάποιες...
  • Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...
  • Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...
  • Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...
  • Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...
  • Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...
  • Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...
  • Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...
  • Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...
  • Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...
  • Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...
  • Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...
  • Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...
  • Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...
  • Καζαμίας 2014 με όλες τις προβλέψεις...
 
Ο Καζαμίας 2014 από τους... αστρολόγους - μελλοντολόγους του autogreeknews.gr περιλαμβάνει πολλές προβλέψεις κοινωνικού, πολιτικού και φυσικά αυτοκινητιστικού
περιεχομένου, που ανήκουν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Τώρα αν σε κάποιες προβλέψεις βγούμε αληθινοί τότε ίσως να είχαμε κάποιο αστρολογικό χάρισμα και να μην το γνωρίζαμε. Όπως και να έχει ευχόμαστε πραγματικά το 2014 να είναι καλύτερο για όλο τον κόσμο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, γεμάτο υγεία, ευτυχία και με πολλές αντοχές!
Ιανουάριος
Η χρονιά αλλάζει και ήδη από την πρώτη μέρα του 2014 όλοι οι Έλληνες τα βλέπουν άσπρα και κατάλευκα γιατί έχει χιονίσει σε ολόκληρη την χώρα. Ο Απόστολος Γκλέτσος δεν πέφτει φέτος να πιάσει το σταυρό αφού έχει ξεκινήσει περιοδεία για επανασύνδεση του ρεύματος σε όλα τα σπίτια της Στυλίδας (μέρα που είναι) και δεν λέει να το κάνει με βρεγμένα χέρια. Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζονται αρκετά 1.000άρια turbo αυτοκίνητα, τα οποία καίνε καυσόξυλα, πέλλετ και προορίζονται αποκλειστικά για την αγορά της Ελλάδας.
Φεβρουάριος
Εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση των πινακίδων για το έτος 2014. Οι εφορίες περιμένουν και τους τελευταίους «σεΐχηδες» με αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών, να κάνουν το χρέος τους και για αντάλλαγμα δίνουν δωρεάν το CD με τίτλο «Euphoria» της Loreen. Δεύτερος αγώνας για το WRC στο Ράλι Σουηδίας  με νικητή τον Sebastien Ogier ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο. Η VW παρουσιάζει το νέο VW up! GTI το οποίο εφοδιάζεται με κινητήρα 1.4 λίτρων TSI με απόδοση 211 ίππων και κατανάλωση μόλις 1,4 λτ./211 χλμ.

Μάρτιος
Οι πωλήσεις αυτοκινήτου καταγράφουν θεαματική άνοδο. Το i3 της BMW είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο της ελληνικής αγοράς για το πρώτο τρίμηνο του έτους με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να έχει προβλήματα υπερφόρτωσης του δικτύου. Ξεκινάει το πρωτάθλημα Formula 1. Μπορεί να μην έγινε κάτι σημαντικό στον αγώνα της Αυστραλίας, όμως η κίνηση του Hamilton να κάνει τον ταξιτζή στον Alonso καθώς και οι δηλώσεις του Kimi Raikkonen για την νέα του ομάδα, στο τέλος του αγώνα, κρατούν έντονο το ενδιαφέρον των κοιμισμένων τηλεθεατών. Πολλά και σημαντικά είναι τα μοντέλα της έκθεσης της Γενεύης. Μοντέλα για όλα τα γούστα θα λέγαμε. Ξανθά, μελαχρινά κ.ο.κ.

Απρίλιος
Μήνας ριζικών αλλαγών στο χώρο του αυτοκινήτου. Η κυβέρνηση βλέποντας τα έσοδα να μειώνονται συνεχώς, αποφασίζει την έκτακτη φορολόγηση με αναδρομική ισχύ σε όσους έχουν κανονική ρεζέρβα στα -ακόμα και στα ακινητοποιημένα- αυτοκίνητά τους. Μεγάλοι χαμένοι όσοι έχουν ελαστικά run flat στο αυτοκίνητό τους που πληρώνουν παράλληλα και πρόστιμο ως φοροφυγάδες. Μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει ένα νέο σύστημα το οποίο θα αναγνωρίζει τον… τάρανδο, όχι όμως το ζώο αλλά τον «κερατά» και ζημιωμένο. Ουρές στα δικηγορικά γραφεία για αιτήσεις διαζυγίων.
Μάιος
Συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του Ayrton Senna. Η F1 συνεχίζει να μην έχει βρει το δρόμο της από τότε. Σε μια προσπάθεια να παραδειγματιστούν οι Έλληνες, ο πρωθυπουργός επανεκδίδει πινακίδες για τα δυο αυτοκίνητά του τις οποίες είχε παραδώσει λόγω αδυναμίας καταβολής των τελών κυκλοφορίας τους επί κυβέρνησης ΓΑΠ. Η Τρόικα έρχεται στην Ελλάδα με νέα μέτρα. Το χρέος διαγράφεται οριστικά και για πάντα, μειώνεται στο 1% ο φόρος στις επιχειρήσεις και επενδυτές από όλο τον κόσμο συρρέουν με αριθμό προτεραιότητας που έχουν κόψει από τον ΟΑΕΔ.

Ιούνιος
Ο Μ. Λιάπης γίνεται πρόεδρος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και αποκτά χιλιάδες οπαδούς και  πρώην κατόχους πολυτελών τζιπ. Προκηρύσσονται εκλογές για τον Ιούλιο, μετά την αδυναμία της κυβέρνησης να κάνει πράξη την υπόσχεσή της για free Wi-Fi. Η Ελλάδα στο Μουντιάλ παίζει το σύστημα full επίθεση με ξαφνικές άμυνες και αποκλείεται από την διοργάνωση με 1 νίκη ενάντια στην Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Αλέφαντος τσινάει φυσικά για την εμφάνιση λέγοντας ότι η ομάδα έπρεπε να παίξει το 4-4-3 αφού στο subbuteo αποδίδει.
Ιούλιος
H Nissan «ρίχνει» το χρόνο της Porsche 918 στο Ring με την έκδοση Godzilla του GT-R. Επιστρέφονται οι πινακίδες κυκλοφορίας εκεί που ανήκουν, δηλαδή στις εφορίες. Η θερμοκρασία σημειώνει την μεγαλύτερη τιμή της εδώ και 42 χρόνια με το θερμόμετρο να δείχνει 44 βαθμούς υπό σκιάν. Οι παραλίες είναι άδειες, όμως γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών ξεπουλάει τις νέες φουσκωτές πισίνες με κοκοφοίνικα, χωρητικότητας 32 ατόμων.  
Αύγουστος
Μήνας διακοπών. Η κυβέρνηση αποφασίζει να φορολογήσει όλα τα αυτοκίνητα που έχουν air condition, αφού θεωρεί πως είναι είδος πολυτελείας. Τα αυτοκίνητα που εφοδιάζονται με ηλεκτρονικό κλιματισμό καλούνται να πληρώσουν περισσότερα, ενώ η φορολογία αυξάνεται σε εκείνα που έχουν 2ζωνικό, 3ζωνικό κλιματισμό κ.ο.κ. Το άδικο μέτρο πάντως του φόρου πολυτελείας αποσύρεται. Παράλληλα, αυξάνονται οι τιμές στα διόδια κατά 100% τις μεταμεσονύχτιες ώρες μέσω του νέου μέτρου της διπλής ταρίφας.

Σεπτέμβριος
Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά δίχως απεργίες των εκπαιδευτικών, ενώ η κυβέρνηση μοιράζει δωρεάν tablet σε όλους τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου, φυσικά με δωρεάν Wi-Fi. Ο Mark Webber ως επίσημος οδηγός της Porsche επιστρέφει στο Nuerburgring με την 918 για να κατεβάσει το χρόνο του GT-R.
Οκτώβριος
Την εμφάνισή της κάνει δειλά - δειλά η αιθαλομίχλη στην Αττική τις πρώτες χειμωνιάτικες ημέρες του χρόνου. Και πάλι απαγορεύεται η κίνηση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου, με τους παραβάτες να πληρώνουν υψηλά πρόστιμα. Ο Webber γυρίζει ακόμα στο Nuerburgring. Προκειμένου να αποκτήσει η F1 περισσότερο ενδιαφέρον από τον επόμενο χρόνο, ο Bernie και η παρέα του σκέφτονται να αυξήσουν τους αγώνες στους 30 και τα μονοθέσια του 2015 να χρησιμοποιούν κινητήρες 1.0 λίτρου. Η Ford σκέφτεται να επιστρέψει και αποτελεί φαβορί με τους EcoBoost, ενώ την ίδια στιγμή η Ferrari αποχωρεί από την F1 ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
 
Νοέμβριος
Η αγορά αυτοκινήτου σημειώνει εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων που φτάνει το 120% σε σχέση με πέρυσι, λόγω του λανσαρίσματος των νέων μοντέλων με κινητήρες 1.0 λίτρου, που είχαν παρουσιαστεί στο Ντιτρόιτ και καίνε καυσόξυλα και πέλλετ. Ο Sebastian Vettel κατακτά τον 5ο τίτλο του στον τελευταίο αγώνα και παρά την διπλή βαθμολόγηση που ίσχυε εκεί.
Δεκέμβριος
Μία μέρα πριν την εκπνοή του νέου έτους, η κυβέρνηση χαρίζει τον Φ.Π.Α. και τα τέλη ταξινόμησης σε όλα τα αυτοκίνητα άνω των 2.0 λίτρων, μειώνει την φορολογία στην βενζίνη, διαγράφει φόρο πολυτελείας και τεκμήρια, ενώ δίνει έκπτωση 70% στα τέλη κυκλοφορίας. Φυσικά κανένας πολίτης δεν πιστεύει τα νέα αυτά μέτρα, αφού γνωρίζει τι θα τον περιμένει την επόμενη μέρα. Ωστόσο, από την τσιμπίδα του Ελληνικού κράτους δεν ξεφεύγει ούτε ο Αγιος Βασίλης, ο οποίος πληρώνει ξεχωριστά φόρο πολυτελείας και τέλη κυκλοφορίας για τον κάθε τάρανδο, που ισχύουν αναδρομικά για τα τελευταία 50 χρόνια και συλλαμβάνεται για φοροδιαφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου