Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Έρευνες της εισαγγελίας για το ατύχημα του Σουμάχερ

Η εισαγγελία έχει αρχίσει έρευνες για τις συνθήκες του ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ δεν αποκλείεται η υπόθεση να πάρει και δικαστική τροπή, εάν εντοπιστούν ευθύνες.


Οι υπεύθυνοι της πίστας στο Μεριμπέλ όπου έγινε το ατύχημα, υποστηρίζουν ότι ο Γερμανός πιλότος τραυματίστηκε πέφτοντας με μεγάλη ταχύτητα σε βράχο, ενώ έκανε σκι σε μια περιοχή εκτός πίστας. Πληροφορίεςαναφέρουν μάλιστα ότι το κράνος του, το οποίο έσπασε σε δύο μέρη κατά την πρόσκρουση, δεν ήταν αρκετό για να τον προστατεύσει.

Η εκπρόσωπος του 44χρονου πιλότου, Ζαμπίνε Κεμ, υποστήριξε από την πλευρά της ότι ο "Σούμι" δεν πήγαινε γρήγορα τη στιγμή του ατυχήματος: "Προφανώς, το κράνος του έσπασε. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μίκαελ έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα", τόνισε χαρακτηριστικά, γεγονός που μαρτυρά ότι οι γνώμες για τα αίτια του ατυχήματος διίστανται.

Σύμφωνα με τη Bild πάντως, ο Γερμανός πιλότος τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να σώσει ένα μικρό κορίτσι. Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο 14χρονος γιος του έκαναν σκι παρέα με μια φιλική παρέα, όταν η κόρη ενός από τους φίλους του έπεσε από μια πλαγιά. 

Ο 44χρονος έσπευσε ως εμπειρότερος να την βοηθήσει, βγαίνοντας από την προκαθορισμένη διαδρομή με συνέπεια να πατήσει σε βαθύ χιόνι και να πέσει  το δεξί μέρος του κεφαλιού του σε έναν βράχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου